Karantäntråkigt

Publicerad av

Den sista officiella karantändagen idag, söndag den 17.5 2020. Det hann bli några dagar. Har inte själv räknat, men läste någonstans på Facebook att det var räknat till 65 stycken… eller kanske 66?

Imorgon, måndag öppnar staten Minnesota officiellt. Inte helt dock ännu, men en bra början.

Nu får vi se då om befolkningen kan fortsätta att hålla Covid fallen på den lägre nivån eller om folk är oförsiktiga, inte följer restriktioner och så går kurvan rakt uppåt.

Många verkar som sagt tro att nu är smittorisken över och staten kan öppna igen. Så är ju dock INTE fallet, utan sjukvården är nu förberedd att ta emot flera fall, vilket i sin tur betyder att staten kan börja släppa loss folket!

Här i Förorten har det hällregnat hela denna söndag och det har faktiskt varit en riktigt tråkig dag. Städat har jag fått gjort lite. Dammsugning, dammtorkning och en toalett är städad. Lite mattor dammades också.

Regnet det bara öser ner….

För det mesta har jag faktiskt suttit med näsan i min bok. Detta tror jag är den första boken av Elin Hildebrand som jag faktiskt inte varit så där väldigt förtjust i. Eller egentligen trivs jag väl med boken, det är mamman i boken som retar mig. Dock är jag inte färdig med boken ännu, så ni får snällt vänta på recension….

Fiona demonstrerar hurdan dag det har varit
Utsikten inifrån sommarstugan, där Maken befann sig var lika regnig som här i Tvillingstäderna

Något som däremot lite piggade up den gråa och regniga dagen var denna:

Min stora orkidé blommar igen, för fjärde eller femte året i rad! Tre stora, rosa/lila blommor stoltserar den med och jag passade på att ta fotot då jag vattnade den på eftermiddagen. Visst är den fin?

2 kommentarer

  1. Ja nu hoppas vi folk håller fortsatt avstånd och annat … man se att folk börjar ledsna här också. Det är som att restriktionerna omöjligt kan gälla fint väder, semestertider, studenten och annat som påverkar. Då vill alla göra som brukligt och det viktigaste just nu här verkar vara semesterplanering! Det går tydligen inte att tänka sig en annorlunda hemmasemester ens i år.

    Gillad av 1 person

    1. Jo samma fenomen här. Och på ngt sätt verkar folk tro ( inte alla dock!) att viruset nu är borta, men det var ju inte därför hela USA satt i karantän…..🤔

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.