KarantänAvslutning: tanter på rad

Publicerad av

Jaa… nästa vecka skulle vara den sista veckan på jobbet för det här skolåret vid mitt lilla dagis. Om tiderna var normala och vi hade dagis under veckan dvs… Dock har vi ju inte det och vår chef ville ha ngn slags avslutning i alla fall. Vad göra?

Jo, idag och imorgon på förmiddagen har hon bjudit in familjerna för att vinka åt oss tanter ( jag har hört att pedagoger är den nya termen, som ju nog låter mycket bättre ändå…!) Vi ställer oss helt enkelt upp i en rad med tanter och håller skyltar med trevliga budskap, spelar härlig musik och en så finns det en maskin som producerar en massa såpbubblor!

I förmiddags bjöds vi på vackert, soligt väder och en hel del bilar som kom körande förbi med familjer som saktade ned och barn som för ovanlighetens skull fick lossa på sina bälten och stå i sina säten medan mammor och pappor körde mycket långsamt förbi och alla vinkade. En del stannade och pratade och en del hade fina kort med gåvokort åt oss.

Det väckte många känslor: glädje över att se så många av våra småttingar igen. Enorm glädje över att få se de trevliga kollegerna igen. Sorg över att vi har behövt stänga och vemod över hela denna dumma Covid situation.

Imorgon på förmiddagen blir det en till tantparad, förhoppningsvis låter regnet vänta på sig….

Slappar i solen

På eftermiddagen satt jag, Dottern och hunden Lilly en stund i solen. Det var varmt, runt +14 grader i skuggan, men helt klart varmare i solen och det blåste inte. Otroligt härligt!

Idag är det också den sista dagen som jag deltagit i en fantastisk nätkonferens som hållits den senaste veckan för pedagoger för barn i åldrarna 1-5. Konferensen har bjudit på hela 28 föredragshållare under sex dagar och jag måste säga att jag varit mäkta imponerad över de ämnen som diskuterats, över hela organiseringen osv, osv.

Zumbastation ute ikväll

Eftersom vädret var så fantastiskt ute ikväll beslöt jag mig för att deltaga i zumban ute och det visade sig vara ett mycket bra beslut. Jag var tydligen inte den enda i gruppen med den tanken, det fanns åtminstone en till deltagare med samma idé. Skönt att riktigt röra på sig och dansa efter en bra dag. Inte lika bra som att kunna vara vid gymet, men även om Georgia, Texas och andra delstater i södern har öppnat sina gym, hålls de tillsvidare stängda här i norr…..

2 kommentarer

  1. Vad fint med lite avsked ändå! Och lite uppskattning, det kan man behöva. Och den där värmen … här har snön vräkt ner i natt så pass att den ännu vid halv tio på fm ligger kvar. Allt skirt ljusgrönt är täckt av snö … usch alltså. Växtligheten klarar det men jag hoppas att alla pollinerare gör det också. Det här är knappast vad de räknat med.

    Gillad av 1 person

    1. Jo jag läste ditt inlägg om all snön… inte alls kul i maj. I april går det väl an, även på våra breddgrader, men i maj svider det nog när snön kommer… Hoppas den smälter väldigt snabbt och att ni får lite värme också! 😎☀️

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.