KarantänRutin

Publicerad av

Efter gårdagens ståhej med en ny harpa som kom, som förstås är allt annat än rutin, såg dagens karantänLiv mycket rutinaktigt ut igen. Skolorna hade ledigt i fredags och igår, bestämt av Minnesotas guvernör Tim Walz efter att han och regeringen beslöt att inte öppna skolorna mera i år. Han ville ge lärarna extra tid att förbereda resten av skolåret som nu då sker via nätet.

Det gick lite trögt imorse för ungdomarna att stiga upp. En viss Lillasyster skulle nog tusen ggr hellre ha suttit vid harpan hela dagen om vi hade låtit henne istället för att logga in till sina möten med sina lärare och göra uppgifterna via nätet i matematik, engelska osv.

Sonen vill inte heller stiga upp ur sänghalmen imorse. Han jobbade hela eftermiddagen och kvällen igår vid mataffären och var trött idag. Fysiskt.

Så småningom steg han upp och fick fart på skolarbetet sedan ganska snabbt ändå. Han har hela dagen på sig, alla uppgifter skall vara inlämnade senast vid midnatt, så även om han sover hela förmiddagen, finns det generöst med tid.

Själv hade jag en del planering för jobbet att få gjort. Sedan blev det lite av det vanliga: matlagning och bakning.

KarantänVädret bjöd på mulet väder och inte lika varmt som det var förra veckan, runt +14. Det var ändå skönt att sitta ute och läsa en stund på eftermiddagen eftersom det faktiskt inte blåste hårt idag. Troligen första dagen på en vecka gissar jag som vi inte har haft helt galet, blåsigt väder.

Nu på kvällen avnjöt jag ett till zumbapss och nu har jag faktiskt hållit på med KarantänZumba i hela 6 veckor! Vi får ju se hur många det blir, för ännu är det inga tal om att gym som skulle börja öppna…. Dock ett mycket bra alternativ måste jag säga och nöjd är jag!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.