KarantänVår

Publicerad av
Sol från en molnfri himmel bjöds vi på denna sista torsdag i april

Hemma firar ni Valborgsmässoafton denna sista torsdag i april. Här på andra sidan Potten är det en helt vanlig torsdag… i karantän fortfarande förstås. Denna karantän förlängdes idag av Minnesotas guvernör Tim Walz. Ingen överraskning där inte. Något annat väntades inte. Covid fallen går alltjämt uppåt, men sjukhusen hänger med, vilket ju är hela tanken bakom detta hemmasittande. Skolorna öppnar som bekant inte mera detta skolår. Ingen överraskning där heller.

Nu till ngt annat, ngt mycket trevligare. Nämligen våren!

Denna torsdag bjöds vi på alldeles underbart vårväder. När jag öppnade mina gråblå imorse vaknade jag till klarblå himmel och strålande solsken. Småfåglarna kvittrade i högan sky och det var redan nio grader varmt. Vi skulle slutligen landa på en fantastisk vårvärme: torrt i luften, svala vindar och +20!

På kvällen gick jag ut för att rensa i trädgårdslandet. Hallonbuskarna som jag fick av en kollega för tre år sedan sprider sig nu precis överallt: in i trädgårdslandet, ut på gräsmattan, ut kring dammen likaså. Bra på ett sätt, men de kan ju också bli en plåga, så det gäller att hålla efter dessa nya, små buskar medan jag ännu orkar dra upp dem ur marken.

Hallonbuskar nästan så långt ögat når vart man än tittar.

Efter att jag hade dragit upp en del nytillskott till buskar, gick jag för att ta mig en titt på svartbjörken som vi planterade för två år sedan. Jag blev mycket glad då jag såg att den är nära att börja blomma nu. Visserligen var inte vintern extremt kall, men det känns ändå roligt när ett så ungt träd har överlevt en till vinter.

Svårt att se på bilden, men om du tittar noga ser du att björkkvisten snart spricker ut i blomning.
På längre håll ser man inte mycket blomning på gång ännu.

Innan jag gick in för kvällen fick jag vackra bilder av solnedgången och dammen….

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.