KatarntKänsla: Leido

Publicerad av

Jaaaa… igår kväll fick jag riktigt ordentlig leido. Detta är österbottniska för att vara urless och led på allting. Led på karantän, led på att inte få jobba, led på att inte kunna åka någonstans, se ngt annat, led på detta förbaskade virus som ställer till med så mycket kaos i samhället, led på att vara orolig för Maken på jobbet, led på att helt enkelt inte kunna göra någonting åt att förbättra situationen- förutom då att stanna hemma förstås.

Den där känslan av maktlöshet som helt enkelt kommer krypande ibland. måste säga att jag de senaste sju veckorna lyckats hålla mig för det mesta positiv och inte tänka så mycket utan tar en dag i sänder, precis som psykologer och andra experter inom området råder. Jag Zumbar tre ggr i veckan, jag kokar, bakar, städar, stickar, håller kontakt med vänner och bekanta från när och fjärran och tycker ändå i det stora hela att detta karantänliv går ganska bra.

Ändå….. att drömma sig bort till sommarstugan, Fäboda, Vexala och Finland, Hawaii, dit vi hade tänkt göra en till resa i december, men som nu förstås inte blir av…. Allt som är inställt och inte blir av och all denna osäkerhet som råder.

Läser man nyheterna blir det ju ännu värre. Nu över en miljon fall med Covid i USA, visserligen har vi runt 327 miljoner människor i detta jätteland, men ändå. Enligt kurvor och statistik kommer ca.2% av befolkningen på hela jorden att stryka med innan vi har ngt slags vaccin eller botemedel mot detta.

Idag, denna onsdag tar vi nya tag. Annat finns det inte att göra. Dottern fyller, hela 20 år och det känns ju i och för sig helt galet! Hur i all världen har hon hunnit bli 20 år och jag har inte åldrats en dag sedan den där dagen i slutet på april där förlossningen lades igång på sjukhuset och en jättebebis på 4.2 kg föddes senare på kvällen!

Vänner och bekanta sade åt Maken och mig som nyblivna föräldrar att njuta av bebistiden, för tiden är så kort och de växer så snabbt.

Jo, nog hade vi ju hört detta och visst gick det fort…. men Så HÄR fort?!

Dagen lär bli lugn, vi sitter ju som bekant hemma hela tiden pga detta förpillade virus, men åtminstone satte jag ut henne med foton och allt på Facebook…. alltid ngt eftersom jag inte är ngn hejare på att använda Facebook faktiskt. Åtminstone inte då det kommer till vårt privatliv….

Jaja, en tårta enligt finländsk tradition skall i alla fall färdigställas idag på eftermiddagen och gåvan har redan kommit med posten. Den beställde hon faktiskt själv. Kan verka lite tråkigt, men hon visste vad hon ville ha och smycket kom med posten i måndags. Vackert så.

4 kommentarer

  1. Nog kan man få leidon allt! Tur att det kom lite firande och förgyllde en stund. Ja, när man tittar bakåt tycks allt ha gått så otroligt fort men när man är mitt upp i det märker man inte att tiden tassar på. Livet blir annorlunda med vuxna barn men också nåt att ta vara på!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.