KarantänSyssla: TV

Publicerad av

Ni som följer dessa skriverier kanske har märkt att jag inte ofta tittar på TV. Vi är verkligen inte som andra amerikanska familjer ( på tal om stereotyper från det förra inlägget.) och äger endast en TV! ( Vi har alltså inte en TV i precis varenda rum i vårt hem!)

Vi brukade ha två TVn här hemma. Ett i vardagsrummet i bonadsvåningen och ett i källaren. Eftersom den TV som fanns i vardagsrummet aldrig användes, bestämde vi oss för att den till vår sommarstuga i norra Wisconsin som vi köpte för ett och ett halvt år sedan,

Vår fina sommarstuga i vinterskrud i januari då vi åkte dit över helgen med Lillasyster och God Kompis. En sådan fin helg vi fick! Snart, snart hoppas vi åka igen….

Alltså, med bara en TV i huset ser ingen av oss på mycket TV… eller åtminstone var fallet så för sisådär 7 veckor sedan. Innan detta med karantän påbörjades. Nu har det blivit lite annat ljud i skällan vad gäller TV tittande.

Vi prenumererar nämligen på en streaming service  som kallas Hulu. Vet inte om denna finns i Europa, men skulle gissa att det nog gör det. Netflix har vi också, men den använder jag inte ofta, trots att vi har den prenumerationen också.

Nu när vi sitter hemma mest hela tiden har jag alltså upptäckt Hulu och de senaste senkvällarna har jag sett på mini serien Big, Little Lies med bla. Reese Witherspoon och Nicole Kidman i huvudrollerna. Serien är baserad på boken med samma namn, skriven av en av mina absoluta favoriter. Den australienska författaren Liane Moriarty.

Jag läste boken för några år sedan och visste att mini serien hade kommit ut på den amerikanska kabel TV på kanalen HBO. Eftersom vi ser så lite på TV, har vi inte ens kabel TV, utan endast de lokala TV kanerna som visas här i Tvillingstäderna. ( Jag sade ju att vi inte är några typiska amerikaner! 😉)

Nu i dessa dagar då de flesta sitter hemma mest hela tiden har både Hulu och Netflix lagt till en hel del TV program och filmer och mini serien lades till Hulu för några veckor sedan.

Jag använder min egen lilla dator att se på programmet.

Igår kväll blev jag färdig med mini serien och den var, väldigt, väldigt bra tyckte jag. Hemsk på ett sätt och den följde boken väldigt bra.

Eftersom det hade gått en tid sedan jag läste boken, har jag i eftermiddag lite gått igenom boken igen för att se hur bra filmen stämde med boken och jo…. rätt nära ändå.

Boken, som jag lånat till både en och två väninnor, hade jag till min glädje ännu på bokhyllan

Till min stora glädje och överraskning upptäckte jag också att miniserien slutade inte där boken slutade, utan det har filmats ytterligare en säsong, vilket skall bli väldigt kul att se på. Vet inte hur detta fungerar, om samma författare har skrivit mera material och manus eftersom hon inte skrivit en följetong till den första boken, eller om David E Kelley som skrev manuset till TV serien helt enkelt hittat på sitt eget material?

Alltså, skall jag lägga punkt här, hämta mina hörlurar och se på nästa avsnitt. Trevlig fortsättning på hemmahelgen önskar jag er!

6 kommentarer

 1. Här går tv tittandet i vågor. En liten stund varje dag tittar vi, men blir inga långa stunder. Här finns även Netflix men det ser mest ungdomarna i huset på. Visst kan jag titta ibland men inte alltför ofta.

  Nu börjar vädret vara så pass skönt, så igår var vi ute mest hela dagen. Vi plockade in ved och räfsade lite på vår gårdsplan.

  Eftersom man inte får råka så mycket folk just nu så har vi några helger varit ut och köra och utforskat vårt närområde. Vi har rest mycket men närområdet har vi kanske inte lagt mycket tid på.
  Hoppas du och din familj får en bra helg!

  Gillad av 1 person

  1. Jo mycket tid ute hos oss med eftersom vi haft fått varmt vårväder. Idag, söndag har det lovats +20 och halvmulet och +23 imorgon- typiskt vårväder för oss i april. Men så bor vi ju på Italiens breddgrader också.
   Det kan nog vara trevligt att utforska närområdet också. Och så har ni ju Fäboda…… 😍

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.