KarantänJobb: mjölkbud

Publicerad av

Sonen alltså. Så nöjd, så nöjd efter bara tre skiften avklarade hittills nu vid den närliggande mataffären. Mjölkbud är väl kanske inte helt rätt ändå eftersom han inte levererar mjölk hem till folk, men han jobbar med all mjölkmat. Inte mycket kundkontakt, utan han håller sig i de bakre delarna av affären för det mesta och lyfter korgar och flyttar på saker och bär mjölkflaskorna till det stora kylskåpet där de förvaras för kunderna. Det går åt mycket mjölk här i Förorten tydligen för han har fullt upp hela tiden säger han. Mjölk säljs ju inte i literförpackningar här i detta stora landet utan i en gallon flaska gjord av plast. Denna plastflaska innehåller alltså en hel amerikansk gallon vilket på europeiska blir 3,7 liter. Dessa lyftes sedan in i kylskåpet som jag som kund öppnar från matsidan om man så säger.

Det är förstås inte bara mjölk som mitt nya mjölkbud hanterar. Det handlar också om grädde, gräddfil, yoghurt av alla de slag, grynost, smör i olika former och ägg i mängder.

Hans skiften är antingen fyra eller sex timmar långa och idag meddelade Minnesotas guvernör Tim Walz att skolorna inte kommer att öppna mera i år, utan det kommer att handla om studier på distans resten av året. ingen överraskning på den fronten, det hade vi redan berättat åt våra ungdomar, så de var inte heller förvånade. Detta i sin tur innebär att Sonen får fortsätta jobba, 20-25 h/vecka, så länge skolan hinns med och så länge han är frisk.

En trött 16 åring hemkommen efter ett skifte på jobbet. Arbetsuniformen består av röd reklamskjorta från jobbet och svarta byxor.

Nu ikväll har vi också hört att flera företag kommer att få börja öppnas i staten igen för att förhoppningsvis hjälpa ekonomin. Man skall fortfarande hålla distans och möten hålls via videosamtal fortsättningsvis. Pandemin är långtifrån över, men samtidigt tror jag att detta inte är helt fel heller. Befolkningen har nog lärt sig vad det innebär att hålla distans vid det här laget.

Ett säkert vårtecken är också,att golfbanorna öppnar i nästa vecka. Inga golfbilar kommer att finnas till hands, utan golfarna måste helt enkelt gå och bära sina klubbor. Allt för att hålla distans förstås.

Dock tycker jag nog att det känns lite skönt och lite positivt att vi lite får börja gå tillbaka till normalare liv. Långt ifrån normalt nog ännu, men sakta och säkert är det som gäller i dessa Covid tider…..

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.