Onsdagspromenad, nytt recept, god mat etc.

Publicerad av

Verkligen ett tillkrystat leende på denna selfie som jag försökte ta med hunden Lilly på eftermiddagen då vi nästan var hemma igen efter en promenad på runt 3 km. Vinden blåste rejält kyligt och Lilly tyckte inte alls att hon ville posera med Matte. Alltså, blev det som det blev.

Dock måste jag säga att jag är så himla nöjd med kameran i min nya iPhone 11! Denna bild ovan tog jag med porträttfunktionen. Vårt hem är det första till vänster som syns i bakgrunden, så där lite proffsigt utsuddat. Så, om man inte ser på mitt tillkrystade leende, blev bilden ganska bra ändå! 🤣

Mera bardrumsmattor hänger på tork

… och mera mattor fick jag tvättade idag och torra på räcket ute. Vinden blåste ju rejält, så de blev nästan helt torra under eftermiddagen. Märk väl att också blomkrukorna under är nu urrensande. Det fick jag gjort igår kväll efter Zumbapasset. En hel del annan rensning ute på gården fick jag också klart och nu är komposten sgs full där ute på bakgården.

Dock är det ju nog lite väl tidigt att plantera ngt ännu. Här rekommenderas det att man inte planterar förrän i slutet på maj eftersom vi nog enkelt kan få snö ända tills dess igen. visserligen smälter den lika fort som den kommer så sent på våren, men som knasigt som detta året varit så här långt, vet man ju verkligen inte vad som kan hända!

Nya kakor med kakao och kola med salt.

På samma gång som jag satte igång middagsmaten ikväll satte jag också upp en ny deg till kakor. Receptet hittade jag i mataffären på påsen med den salta kolan som jag köpte, ämnad för bakning. Kakorna var lätta att blanda ihop och det gick snabbt att blanda till dem med hjälp av hushållsmixern. Degen verkade en aning torr, men när de var nygräddade var de inte alls torra och riktigt goda. God chokladsmak från kakaon och den saltade kolan passade bra in i allt. En riktigt smaksensation!

En till god middag på verandan

Om vi nu skall sitta hemma i karantän hela tiden, kan vi lika gärna äta gott. Alltså åkte jag till den välförsedda mataffären ( förutom wc pappret då…!) på förmiddagen och köpte revbensspjäll! Medan grillkolen värmdes upp, bakade jag kakor och Maken grillade medan jag bakade. En snabb kålsallad och kryddade franska postats till och middagen var komplett!

Nu skall det vackra vädret vara slut på ett tag och imorgon lär vi få vintern tillbaka.

Ikväll uppmanades bostadsområden över hela Tvillingstäderna att tända ljus ute framför sina hem. Ett ljus för all sjukvårdspersonal som jobbar febrilt i dessa dagar. Mycket fint tyckte jag och tände…

Ett tänt ljust för hårt jobbande sjukvårdspersonal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.