Vi bjöds på en fantastiskt solig måndag!

Publicerad av

Hörni. Trots Covid och trots karantänliv, så kommer ju faktiskt våren nu med racerfart. Åtminstone här i Mellanvästern där vi idag fick njuta av sol från en klarblå himmel och svaga vindar. Om man inte var i lä för vinden, kändes det nog att det handlar om vårvindar, ganska svala och ibland riktigt kalla. Dock var solen varm och med 15 plusgrader i skuggan, blev det nog närmare 20 i skuggan mitt på eftermiddagen.

Dottern steker bananer och fattiga riddare

Om vi nu ändå skall sitta hemma i karantän den mesta av tiden, så är det lika bra att äta gott tycker den här familjen. Sonen, ville lära sig steka fattiga riddare, så imorse satte han och storasyster igång med det. Precis som plättar, pannkakor och våfflor, äts fattiga riddare som morgonmål här i detta stora landet, så vid 09.30 tiden satt hela familjen bänkad runt köksbordet och åt utsökta fattiga riddare med stekta bananer, gräddskum, skivade jordgubbar.

Min fina instruktör sätter igång den virtuella zumbalektionen

Efter morgonmål blev det karantänzumba igen! Och den här gången kom jag faktiskt ihåg att ta en bild av min dator och min instruktör som här satte igång med uppvärmningen. Som alltid lika härligt att dansa till latinamerikanska rytmer och få känna att man motionerar och håller igång kroppen, trots denna påtvingade paus i livet så att säga.

Lite mera rensning blev det också på eftermiddagen

Efter Zumba, dusch och påklädning gick jag ut i det vackra solskenet för att klippa av vissnade blommor från buskarna på gården från förra sommaren. Jag såg flera grannar som var ute och räfsade, men jag tyckte vår gräsmatta var så våt ännu, så det väntade jag med.

Min fina svartbjörk verkar ha klarat sin andra vinter. Ännu syns inte många tecken på liv hos den, men jag gissar att det inte dröjer länge innan vi ser de första tecknen på blomningen.

Jag försökte få en bild på den fina gässen som nu kommit tillbaka till vår damm bakom vårt hem, men de brydde sig föga om mig och min mobilkamera, utan simmade vidare utan minsta bekymmer trots att jag stod där och försökte få bild på dem….

Snöplogen uppenbarade sig

Och sitter man stilla och njuter av allt omkring sig kan man också få syn på snöplogen så där helt utan vidare… Jojo, Förorten har börjat med vårsopningen av gatorna och tydligen hade man inte tänkt på att ta bort plogarna från lastbilen innan man satte igång…..

Läsning på svenska i tidningsformat. Lyx för en emigrant!

Efter all rensning satte jag en stund i solen och läste en tidning som kom i julas av mamma från Jakobstad, men som jag inte helt hade läst färdigt ännu. Som ni ser var det halvbyxor som gällde pga att det blev så varmt i solen. Helt otroligt underbart!

Dotterns grekiska pizza
En pizza med tomater och färsk basilika blev det också.

Dottern, som hade hela dagen full med lektioner idag, ville änd stå för kvällsmaten och var inne på det här med att vi kan lika gärna gott om vi skall sitta hemma hela tiden. Hon gjorde utsökta pizzor med färska ingredienser och det blev en mycket delikat avslutning på den fina dagen.

Nu är det kväller och jag har lite städning, tvätt och disk att ta itu med. Imorgon, tisdag, väntar en annan dag i karantän….

4 kommentarer

  1. Pizzan ser god ut! Och härligt väder har ni haft. Vi har haft sol några dagar och +10 men inte mer och i dag var det kall blåst.
    Sedan blev det mulet och kom snö… Typiskt väder för den här årstiden. Inte vår riktigt än 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.