En sur dag

Publicerad av

Detta inlägg kan bli lite jobbigt att läsa för den som vill ha ngt glatt och positivt. Det var ingen sådan dag för mig idag….

Idag tror jag att karantänlivet kom för nära liksom. Jag var trött på att sitta stilla och göra inget alls. Eller göra inget alls, egentligen gör jag ju hela tiden, grejar här hemma. Men jag ville ut, iväg , till jobbet, se på kläder, åka någonstans med ungarna som alla är hemma, ja, vad som helst egentligen!

Makens jobb kom för nära. Det är stressigare än stressigt för honom just nu. Det kommer drösvis med patienter som behöver hjälp, positiva med Covid sjukdomen och sjukhuset har inte tillräckligt av någonting: personal, skyddsutrustning, sängar, maskiner, mediciner…precis allt!

En nära kollega till Maken har insjuknat i Covid och han har inte hört av henne på några dagar nu. Maken messade hennes Make idag, men inget svar har kommit. Oron är stor, verkligen.

En sjuksköterska som Maken känner väl var hemma idag från jobbet pga symptom på Covid. Och det bara fortsätter och det här är bara början….

Hans sjukhus hotar att göra sig av med anestesiläkarna eftersom så lite operationer som möjligt sker nu och de söver inte ner folk, istället för att använda honom och de andra anestesiläkarna på annat sätt…!

Trots alla dessa skrämmande tankar och känslor, bjöd mars på en otroligt vacker vårdag med nästan tjugo graders värme i solen och det blev en hel massa stickande gjort i solen ute på verandan.

Trädgårdshandskar och verktyg

En lite stund skar jag av gamla, utdöda blommor från förra hösten och det kändes bra. Jag bad Dottern komma hjälpa mig, men hon var mitt uppe i studierna.

Lektion i harpa

Lillasyster hade också grupplektion i harpa, precis som hon alltid har varannan fredag. Fast nu under karantän blev det träff via skärmen. Det gick förvånansvärt bra det också och nästa vecka går det säkert ännu bättre!

Ungdomarna kom äntligen ut på seneftermiddagen för att njuta av vädret.

Efter många om och men kom ungdomarna ut i solen med mig. Och de njöt faktiskt och var alldeles förvånade, glada och nöjda över hur vackert vädret var!

Imorgon är det lördag. Enligt schemat har Maken ledigt, men med denna pandemi tvivlar jag på att han kommer att ha ngn som helst ledighet de kommande veckorna. Det är möten, det är planering, det är patienter som gäller och det kommer inte att bli lättare de kommande veckorna….

4 kommentarer

  1. Detta testar nog oss alla just nu. Å jag har haft några dagar nu den där känslan att jag vill iväg, vart som helst… Jag tror att det är värst så man är så van att få röra sig fritt och nu är man ”fast här”. Hoppas att allt går bra för er! Här pratas det också om att företagen måste börja samarbetsförhandla och permittera anställda, så tråkigt.

    Gillad av 1 person

    1. Jo detta tar nog hårt både på den lokala ekonomin och Världsekonomin. Jag måste säga att jag varit imponerad av Minnesotas regering som har beviljat runt 330 miljoner USD räntefria lån till företag runtom i staten så att de skall klara sig! Helt otroligt! Staten hade extra pengar som de skulle betala ut åt oss invånare, men nu gick pengarna istället till dessa lån. Mycket smart beslut! 😃👏👏👏

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.