Inget vanligt tandläkarbesök

Publicerad av
image
Tansköterskan berättar och förklarar vad som kommer att hända innan hon börjar arbetet.

Lillasyster var rejält nervös inför tandläkarbesöket imorse. Vi besökte tandläkaren för en vecka sedan också, men då var hon inte nervös alls. Det gällde endast en rutin putsning av tänderna och hon hade inga hål, alltså inget att vara nervös för. Dock fick vi reda på att fyra permanenta kindtänder, 6 årständerna hade nu helt kommit in och det var dag att lägga ‘plast’ på dem. Nu vet jag inte om det fortfarande heter så, men så hette då jag var i den åldern och fick plast lagt av Skoltandläkaren. På engelska heter det ‘sealants’, vilket  i och för sig förklarar bättre vad det är frågan om.

Hur som helst, vi går till en helt fantastisk  tandläkare som specialiserar sig på barn och har dessutom bott i Göteborg! Inte så länge, men han tycker att det är kul då vi kommer, för då får han öva sin numera rätt knaggliga svenska.  🙂

Om barnen är över 5 år, så rekommenderas det att föräldrarna väntar i vänterummet medan barnen går in själva till tandläkaren. Idag ville Lillasyster att jag skulle komma med och efter att jag hade frågat den unga och duktiga tansköterskan om det gick bra, gick jag alltså in med Lillasyster.

Hela procdren tog kanske 15 minuter max och Lillasyster klarade sig galant. Tandsköterskan visade allting innan hon började åt Lillasyster, berättade och förklarade vad som skulle hända. Att inget skulle göra ont,  men att det skanske skulle kännas  lite obekvämt här  eller där. I så fall, så skulle Lillasyster säga till så fort som möjligt eller räcka upp en hand, så skulle tanssköterskan försöka rätta till det hela.

Lillasyster var lättad när allt var klart och hon fick välja två pris ur den lilla prishinken som tansköterskan räckte henne. Nu dröjer det ett tag innan det blir tandläkarbesök igen. Nu närmast gäller det läkarbesök…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.