Happy Father’s Day!

Publicerad av

Idag firas Fara Dag här på andra sidan Potten. Varför vänta till november, när man kan fira utomhus i juni liksom?

Vi tjuvstartade igår lördag med att bjuda Svärföräldrarna på mat och kunde grilla i det vackra, mycket svalare vädret. Det blåste torrare och fast det nog blev varmt, runt 28 grader, kändes det redan behagligare med de torrare vindarna i luften.

Presenter hör ju till när det är Farsdag eller hur? Inga stora, märkvärdiga sådana i år. Svärfar, som simmar flera gånger veckan, fick ett par nya simbyxor och Maken fick en kikare! Till sommarstugan! Vi har länge pratat om att köpa en, men aldrig kommit till skott. Förra veckan blev det av då Lillasyster och jag åkte till affären och inhandlade en.

Jodå. Presenten provades, gillades och godkändes. Lillasyster tyckte också mycket om den och provade att se med den på fåglar, träd, kottar osv. Ett par grannar som också hade ngt slags kalas spanade hon också in.

Efter godkännandet och testandet nedpackades kikaren igen för att fraktas till sommarstugan senare denna vecka.

Strax efter 21 går solen ner och vi bjöds ännu en gång på en vacker solnedgång efter ett trevligt firande, en dag i förväg. Och tur var väl det, för idag, söndag, kom det som vi nu väntat på i tre veckor…

… nämligen molnen och senare på eftermiddagen välbehövligt hällregn! Tänk att en dag helt utan solsken kan vara så innerligt välkommen? Och regnet sedan då det smattrade mot torrt, gult gräs? Det hördes nästan hur gräs, buskar och träd tackade för det livgivande vattnet.

Det var allt regn vi har utlovats. Den inkommande veckan lär skall bli solig igen och varm igen. Bara att gilla läget och gräva fram solhatten åter….

8 kommentarer

 1. Absolut vill man ha presenter till farsdag och morsdag. 😊
  En kikare, vilken bra idé!
  Det skall jag ”lägga bakom örat” tills nästa present skall köpas här hos oss.

  Idag ligger värmen och åskan i luften här..

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Vi har inte fått mera än några droppar regn på 3 veckor, plus att det varit olidligt hett för det mesta. Söndagens regn var oerhört välkommet! 😀☂️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.