Glada miner och festligt värre

Publicerad av

Värmeböljan fortsätter. Inte ovanlig för sommaren, men väldigt ovanligt för hur tidigt det är på sommaren. Bilden ovan tog jag imorse vid 8.45 när Lillasyster var på väg ut till bussen och det redan var 29 graders värme ute.

Sista skoldagen innan sommarlovet kräver en klänning tyckte Lillasyster och klädde upp sig lite extra imorse. Munskydd har fortsatt att vara obligatoriskt på alla nivåer i alla skolor i hela staten, trots att mandatet för munskydd på allmänna platser för fullt vaccinerade slopades för fyra veckor sedan. Kurvan med Covid fortsätter stadigt att gå neråt medan runt 65% av statens befolkning nu är vaccinerad.

Ingen skolavslutning i skolorna här. Lillasyster och Sonen hade båda en rätt vanlig dag, åtminstone i längd. Dock bestod dagen av en del spel, frågesporter, filmer och annat kul. Ett ovanligt skolår kommer till ända och då passade det ju perfekt att Lillasyster och hela mellanskolan avslutade året med dos nummer två av Pfizer vaccinet.

Efter skolan blev det kalas här hemma och i skrivande stund håller detta kalas på ännu. Sonen har bjudit hem kompisar och de har hållit till i den svala källaren hela kvällen. Spel, spel och ännu mera spel har stått på schemat och och roligt har det haft. Skratt och skrik har nått oss på den övre våningen och det är så otroligt härligt att kunna ha ungdomar hemma igen! Alla är vaccinerade och inga munskydd eller avstånd behöver hållas. Livet återgår, åtminstone för närvarande, till det normala…..

Färdigt köpta smörgåsar med olika sorters chips bestod den enkla middagen av.

Att sätta igång med ngn gräddning av pizzor när det är 38 grader ute och luftkonditioneringen jobbar för fullt är ju helt galet. Alltså kläckte Maken den iden att han åker och köper färdiga smörgåsar åt familjen plus kompisarna. Enkelt, behändigt och nöjdare gäng ungdomar fick man leta efter!

Pojkar är pojkar och medan flickgästerna såg på, tävlade dessa i vem som snabbast kunde dricka en hel flaska läsk/limsa! Sonen var nog den som först slog ner sitt bord i glaset och var mycket nöjd. Dock var de andra två pojkarna inte långt efter! jaja, är man 16/17 så är man och värre saker kunde ju hittas på!

En trevlig kväll, som fortfarande pågår och nu väntar sommarlovet…… Åtminstone har vi sommar med råge. Nu får ungdomarna lov också!

6 kommentarer

 1. Färdigt köpt och chips är inte alls fy skam, man ska ju inte svettas ihjäl och behöva jobba hårt i värmen för maten 🙂
  Munskydd tycker jag att vi ska fortsätta använda ännu i affärer och var vi bara orkar och kan, fastän restriktionerna hävts hos oss. Jag är lite orolig för vad hösten hämtar med sig då allt öppnas här och hålligånget är stort…

  Gillad av 1 person

  1. Jag tror nog vi är många som funderar över den kommande hösten…. 🤔
   Jag använde också munskydd flera veckor efter vaccinering. Läkarmaken likaså. Dock har det ju visat sig att som vaccinerad är risken att man ens smittar en person väldigt minimal och efter presentation av läkarkollega tyckte Maken att vi som fullt vaccinerade, gott och väl kan skippa munskydden nu.
   Dock borde de som endast fått dos 1 eller inget vaccin fortsätta använda dem.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.