Kände för att baka… och lösta världsproblem!

Publicerad av

Efter kvällens cykelpass på träningscykeln Peloton kände jag för en stund i köket. Inte ngt invecklat blev det, utan blåbärsmuffins i panna. Direkt ur en låda. Ni vet en sådan där enkel sak som du sätter vatten eller mjölk till, rör om, häll i form och sedan vips i ugnen. Strössel gjorde jag i alla fall med mjöl, farinsocker, lite kanel och smör och lade ovanpå. Det blir ju lite extra festligt.

Trots det kyliga vädret den senaste veckan växer rabarbern så att det formligen knakar,. Med denna hastighet dröjer det inte många veckor innan jag plockar de första stjälkarna. Rabarbern blir fort träslig under sommaren och rekommenderas att lämnas ifred efter den 1.7. Somrarna blir fort heta här hos oss och rabarbern blir också till följd av hettan inte alls god. Bäst att plocka tidigt i säsongen.

Alltså…. så här såg rabarbern ut för exakt en vecka sedan…. Den har, som sagt, bråttom!

Tanten behövde snygga till sig i håret! Ni måste ju helt enkelt medge att man inte ser riktigt klok ut när man gör slingor! Lägg där till munskydd och utan glasögon, blir det ju ännu värre! Dock har jag en fantastiskt trevlig frisörska som har snyggat till mig de senaste tjugo åren och vi har alltid en sådan trevlig pratstund. Under en vanlig klippning som endast tar 15-20 min hinner vi ju inte förhandla så mycket, men idag! Ja, idag under en och en halv timme hade vi praktiskt tagit löst världsproblemen hon och jag! Tänk vad perfekt världen skulle vara om vi två slog våra kloka huvuden ihop och regerade! Se där!

Återigen hemma med ljusare och trevligare kalufs! Glasögonen är återigen på näsan och munskyddet är väck.

Kort och gott, hittills den trevligaste dagen denna vecka!

6 kommentarer

  1. Jo rabarbern har bråttom i år! Ser fram emot de första bakverken om si så där två veckor gissar jag. javisst är det fräscht med lite uppiffning. 😃

   Gilla

  1. Jag lyssnade på en intressant Podcast om Europas vaccinering. Där menade den europeiska experten att EU räknar med att ha ca.70% av befolkningen i de olika länderna vaccinerade i september. Det är ca.8-10 veckor efter USA. Inte så pjåkigt ändå. Snart, snart börjar det normala livet återvända…. 😃

   Gilla

   1. Ja här är prognosen just att hinna vaccinera alla som vill ha under sommaren, som allra senast i augusti. Så det rullar på, även om det känns som att det går sakta. Maken får sin första nästa vecka. Jag får vänta lite till. Ett år yngre än gränsen för nuvarande grupp. Men snart så.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.