Lotterivinst

Publicerad av

Jag vann på Lotto! Dock inte pengar utan ett Covid vaccin! Det smäller ju faktiskt högre dessa dagar, eller hur?

I förmiddags åkte jag. Och Maken till mässcentret i Downtown Minneapolis, för det var där jag skulle få ta del av min lottovinst.

En del av Minneapolis skyline på väg till mässcentret

Det var ett bra tag sedan vi hade åkt in till Minneapolis. Det var en varm förmiddag. Kändes mera somrig än vårtig och Maken hade shorts på sig och båda hade vi t skjortor på oss.

Maken släppte av mig vid det jättelika Minneapolis Convention Center där massvaccinering nu har pågått i flera veckor. Genom att anmäla sig till en viss nätsida är man med i lotteriet. Jag var alltså inte den enda som vann lottovinst denna påsklördag.

Den brittiska varianten härjar i staten och är orsaken till de nya fallen. Flera tusen om dagen och kurvan går igen uppåt. Nu gäller det att få folk vaccinerade så snabbt som möjligt och takten är onekligen imponerande och rasande. Endast denna lördag har 85 000 vaccindoser getts runtom i staten! Mycket bra!

Hela tillfället var mycket bra ordnat. Inga långa köer utan massor med bord där sjukskötare var uppradade med vaccin och nålar efter att man hade anmält sig och blivit incheckad. Allt fanns i datasystemet och incheckningen gick väldigt fort.

Munskydd tilldelades vi alla då vi kom in. Bara att bära dubbelt eftersom jag redan hade ett på mig. Vänlig, träffsäker och snabb sjuksköterska injicerade mig snabbt i vänstra axeln. Berättade att jag högst troligt får ngn slags reaktion med början inom 8-16 timmar, men att denna reaktion var immunförsvaret som jobbade och att reaktionen är kortvarig och är tusen ggr bättre än att få Covid. Helt klart!

Träffsäkra händer med blåa naglar injicerade vaccinet. Snabbt och effektivt.
Uppradade i 15 minuter för observation innan vi fick lämna mässcentret

Efter vaccinationen var det bara att gå och sätta sig i 15 minuter för att se om vaccinet möjligen skulle orsaka en allergisk reaktion. En läkare gick omkring bland oss och började man må dåligt var det bara att räcka upp handen och han kom med snabba ryck för att titta till dig.

Efter mina 15 minuter kunde jag gå ut i det fantastiska solskenet igen. Om två veckor borde jag vara sgs immun mot Covid-19! Det ni!

8 kommentarer

  1. Tack! Ja, det känns bra att ha vaccinet ombord. Hoppas nu bara att Europa och andra världsdelar kan öka takten också så att vi kommer över pandemin i hela världen så snabbt som möjligt.

   Gillad av 1 person

 1. Grattis! 😀
  Här lär vi få vänta ett tag till.

  Hoppas du får endast lindriga biverkningar och som du skrev, biverkningarna kan man ta bara man slipper undan Corona.

  Här har jag under helgen mest cyklat. Bara regnet håller sig borta så kanske det blir en till vända idag.
  Ha en fortsatt skön påsk! 🐣

  Gillad av 2 personer

  1. I dagens inlägg kan du läsa om mina biverkningar. Kroppen är imponerande! Ingen fråga om den saken. Skönt att ha det senaste dygnet bakom mig, men skulle ta injektionen direkt igen om det behövdes.
   Hoppas cyklandet blev av. Varmt hos oss en dag till, och sedan svalare och regn väntas. Mycket bra, för det är så torrt.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.