Först presskonferens och sedan mejl

Publicerad av

Jag satt i bilen idag på förmiddagen. Jag är väldigt dålig på att intaga nyheter via TV skärmen. Alldeles för mycket våld och annat elände och jag har svårt för att precis allt måste visas i rutan. Då går det bättre med nyheterna på radion. I bilen. Medan jag kör och trafiken ockuperar mitt sinne.

Denna förmiddag slog jag av motorn och lyssnade intensivt till nyheterna. Det bjöds åter på presskonferens med Minnesotas guvernör ( liten president. Varje stat har en guvernör i ledningen som folket i den staten väljer genom val.) Tim Walz och hälsoministern Jan Malcolm. Dessa två plus en del andra i Minnesotas ledning har varit mycket på tapeten under det senaste året. Av förklarliga skäl.

Det var en mycket glad och positiv guvernör som pratade. Det är dags att vaccinera resten av befolkningen förkunnade han. Hela 80% av 65 plussare är nu vaccinerade. Folk i riskgrupper har också sedan några veckor blivit vaccinerade på samma gång och nu är det då dags, med början i nästa vecka, att vaccinera alla som vill vaccineras, är 16 år och äldre. Vita huset har lovat staten mera doser nästa vecka och till följd av detta kan nu flera vaccineras. Hela nätverket mellan apotek, sjukhus och klinker har byggts upp sedan december då Pfizer vaccinet var det första att komma ut och nu är staten beredd att massvaccinera.

Vidare bad han befolkningen hålla ut. Fortfarande hålla distans, bära munskydd, inte träffas inomhus och inte resa. Vårlov och påsklov stundar och folk har resor planerade…. Rekommendationen att inte resa kvarstår…. Många har tröttnat och det rapporteras dagligen om hur mycket mera folk rör sig på flygfälten runt om i landet och hur flygplanen åter hörs i luften.

Väl hemkommen efter mina ärenden kollade jag mejlen…. och hör och häpna! Där fanns ett mejl från min klink som ombad mig anmäla mig för en tid för vaccineringen! Jag loggade genast in, svarade på alla frågorna och skulle sedan då till att välja klink där jag ville bli vaccinerad. Att alla tider redan var tagna förvånade mig inte alls. Jag försöker på nytt en annan gång. Hur som helst, var ju detta verkligen häftigt!

8 kommentarer

 1. Lyckans dig! Här i Tyskland är vaccinering ännu alldeles för långsam och människorna här har hunnit bli väldigt arga och besvikna på regeringen. Jag kommer nog att bli vaccinerad först i höst/vinter – om ens då 😔.

  Gillad av 2 personer

  1. Jo jag håller ett öga på den långsamma vaccineringen i Europa…. undrar just var felet sitter? Produktionen eller de som köper vaccinet till de olika länderna….? 🤔

   Gilla

   1. 🤔 Ja man kan ju undra var leveranserna fastnar då….? Vår guvernör berättade på radion om att han fått vara med och se Pfizer vaccinet tillverkas. Det tar tydligen 4 veckor från början till slut då det är klart för leverans. Skulle vara intressant att se tillverkningen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.