Basket weave afghan in an ombre blue

Publicerad av

Det var dags för ett lättare projekt efter all den där spetsen som jag nu virkat klart. En babyfilt i detta fantastiska garn som jag köpte för ngn vecka sedan. En blå som skiftar i olika nyanser. Naturligtvis!, tänker ni som läste gårdagens inlägg!

Superlätt stickning, avigt och rät. Inga hål som skall skapas med flit eller invecklade maskor som skall tänkas på. Räkna måste man dock. Hela tiden. Antingen till 6, 15, 5 eller 21. Hittills har det gått bra, men igår kväll då jag såg på den svenska deltävlingen i melodifestivalen gällde det att hålla tungan rätt i mun så det inte blev felräkning. (Favoriten?, kanske ni undrar, Men helt klart Alvaro Estrella med Baila, baila! Alltså zumbatoner! Mitt i Svedalas mello! Voices ,med artisten Tusse var också mycket bra. Tänkvärd. Att Charlotte Perelli gick vidare var ju redan klart som korvspad. Som en diva likt Celine Dion med klassiskt svart och vitt, högklackat och en typisk schlagerlåt. Om ni frågar mig gissar jag hon kammar hem hela kalaset och kommer till den stora finalen, men vi får ju se…)

Annars har det inte hänt mycket i Förorten denna söndag förutom att det singlat ned en del snö från himlarna igen. Dock smalt det mesta eftersom det var runt noll grader hela dagen. Nu på kvällen har vi lyckats få ett tunt snötäcke ovanpå den gamla, grådaskiga snön som nu ser lite trevligare och vitare ut igen.

Skol och -arbetsveckan kommer emot. Denna vecka skall vi tydligen få klarare besked om när skolorna kommer igång som vanligt igen. Minnesotas fall med Corona/Covid har nu gått ner så pass mycket att guvernören tillåter skolorna att öppna igen. I vårt skoldistrikt har vi alla möjligheten att välja om eleverna fortsätter via nätet skolåret ut eller om de återvänder till skolan. Båda våra barn vill helt klart återvända och med distans och munskydd och en stor del av lärarkåren och övrig skolpersonal redan vaccinerad åtminstone med en dos av vaccinet, gissar jag nog att det kommer att bli mycket bra med skolstart igen.

Hoppet är att alla skolelever skall vaccineras innan skolstart i höst. Just nu testas vaccinet på barn och ungdomar 12-17 år här i Minnesota. Säkert på andra ställen också förmodar jag.

Snart, snart återgår vi till någorlunda normalt liv igen. Tills dess är det bara att gilla läget, eller hur?

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.