Det var en gång….

Publicerad av

…. en pojke som till kom till världen den 23.1 2004. Han såg världens ljus kl.14.50 med ett ordentligt skrik, efter att läkarna hade lyckats befria honom från navelsträngen som gick två gånger runt hans hals. Denna lilla pojke hade en vilja av järn! Ville inte bli inblandad i ngn filt, ut med armarna. Ville konstant bli hållen och buren och ropade varje kväll mellan 19-21. Insjuknade i RS infektion vid nio veckors ålder till följd av stora systers förkylning, slutade amma och hamnade in på sjukhus för en dag. Barnsjukhuset i Minneapolis sög ut hans täppta näsa och gav honom vätska via dropp i armen. Mamman och pappan var rejält oroliga, men se det hade de inte alls behövt vara eftersom pojken med denna järnvilja och envishet repade sig snabbt och tillfrisknande.


Kolik sade barnläkaren då mamman lade fram det eviga gnällandet och skrikandet. Pojken åt bra, sov bra, även om det var endast i korta stunder dygnet runt och utvecklades annars helt normalt. Tack och lov.

Vid några månaders ålder vände det… Precis som kolik ofta gör. Det blev en mycket gladare pojke, som inte alltid skrek och grät och ville bli hållen. En pojke som började forska och upptäcka sina omgivning nu när magen inte konstant bråkade och det var nu som intresset för alla slags fordon började.

Här ett gammalt passfoton av den där pojken. Visst är han söt?

Idag fyller denna pojke 17…. Något kalasande blir det inte i dessa pandemitider. Istället spenderar pojken hela dagen, ja faktiskt hela helgen på jobbet. Grannflickorna i samma ålder levererade en hembakad tårta i förmiddags innan denna pojke åkte till jobbet. Gissa om han blev nöjd?!

Pojken har ett och ett halvt år kvar i gymnasiet och sedan bär det av till pilotskolan. Troligtvis till grannstaten North Dakota som ligger till väster om Minnesota. Bilintresset finns helt säkert kvar, men numera inkluderas flygplan också förstås.

Här sitter han i cockpiten på det Cessna plan som han är i färd med att lära sig flyga. Munskydd gäller förstås.

Han ville naturligtvis ha ett eget flygplan till både julklapp och födelsedagspresent.Man skall sikta högt! Dock sade mamman och pappan bestämt nej till en sådan önskan…. Dock har vi istället lovat honom ngt annat motordrivet till sommaren….

Förmiddagen tillbringades framför internätet för Maken och denna pojke och de såg på Jetskis ( vattenskotrar) tillsammans. En önskan som denna pojke har haft ända sedan vi köpte sommarstugan. I sommar hoppas vi detta blir verklighet….

6 kommentarer

    1. Om allt går som han vill blir han pilot för småplan i vår. Sedan väntar studier på universitet och pilotskolan efter gymnasiet för att så småningom börja flyga stora plan, ja. 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.