En helt annan läsning

Publicerad av

Om ni tog er tid att läsa gårdagens inlägg såg ni att jag hade läst ut den senaste romanen av Elin Hildebrand. . Absolut inget djup. Bara trevlig läsning för nöjes skull. Och som jag skrev igår så utspelade sig handlingen i den Karibiska övärlden. Skönt att drömma sig bort under januari månad, trots att jag inte alls kan klaga på vintervädret vad gäller de milda temperaturerna här i Mellanvästern så här långt denna månad.

Senare på kvällen började jag på med en helt annan sorts läsning! En mycket intressant sådan, men inget som hade att göra med den Karibaiska övärlden.

Istället har nu handlingen flyttat sig till USAs huvudstad Washington DC och denna bok:

The Promised land. Den första av två memoarer skrivna av USAs förra president Barack Obama

För ett år sedan läste jag Michelle Obamas bok Becoming. Till julklapp i år hade jag önskat mig boken ovan skriven av hennes man och USAs 44e president.

Jag kom inte så långt igår kväll. Luntan ör tjock, på runt 500 sidor och texten är liten. Jag var också lite orolig över språket. Att det skulle bli för invecklat och svårt, men tack och lov kan ju Obamas det här med språk och det flyter lätt och behändigt. Intressant från första början också, fast jag endast har läst inledningen och några sidor in på det första kapitlet.

I det första kapitlet berättar han bla om sin promenad till och från jobbet i Vita Huset. Hur det tog en minut att gå från det privata hemmet till the Oval Office där han jobbade i åtta år och hur han burkade stanna och prata med trädgårdsmästarna som skötte om trädgårdarna kring Vita Huset. Hur har tyckte det var intressant att höra vad de hade att säga och hur hårt de jobbade och hur fint och prydligt allting var.

Samtidigt tänkte jag på Vita husets nuvarande invånare och hur denna knappast tar sig tid att prata med alla de hundratals personer som jobbar där och om han faktiskt tar sig tid att göra det, är det nog säkert bara för att hojta ut ngn slags order hit eller dit.

Denna memoar är den första utav två, båda kring 500 sidor långa! Jag vet inte när nästa kommer ut, kanske i slutet på detta år? Eftersom den första kom ut här i USA i höstas, tvivlar jag på att den hunnit bli översatt till svenska ännu, så om intresse finns, får ni väl hägna med här medan jag läser boken. Gissar nog att jag berättar mera om denna lovande och redan mycket fängslande bok…

12 kommentarer

 1. Denna bok är en bok jag skulle kunna läsa. Men inte just nu då tiden är knapp, men någongång i framtiden. 😊
  Jag får följa med här.
  Så småningom blir det att våga sig ut trots hård blåst.. det viner om knutarna.

  Gillad av 1 person

  1. Jo jag har hört att ni har imponerande väder! Håll i hatten! 💨❄️💨
   Gissar nog det tar mig ett bra tag att komma igenom denna lunta. Ser dock fram emot läsningen! 😃

   Gilla

 2. Ja du Johanna,tänk så olika människor kan vara.Obama fylld av empati för sina medmänniskor.Trump med empati bara för sig själv..Usch o fy…Ja det är roligt när det dyker upp okända släktingar,denna gång var det släkt till min systers make.Jag hade ett långt samtal med släktingens hustru igår kväll.Hur kul som helst..Haé Kram.

  Gillad av 1 person

  1. Jo verkligen kul med nya släktingar! 😃
   Obama skriver bla i sin inledning: trots all pompa och ståt är ju president ämbetet bara det…. ett ämbete. Bara ett annat jobb.
   Alltså helt annan inställning än Trump, som själv satt sig på sina höga hästar och förväntar sig att alla andra skall sätta honom högt.
   Dock är han bara människa. En liten sådan på fel post…..

   Gilla

 3. Är den läsvärd fortfarande tycker du? Ett förlovat land är den svenska titeln. Såg att det också finns en tidigare bok av honom som heter ”Min far hade en dröm”. Har du läst den innan? Jag har inte läst frugans ler men många pratar om den.

  Gillad av 1 person

  1. Jag läste Michelle Obamas bok för ett år sedan. Den var verkligen läsvärd. Intressant, intelligent och ödmjuk kvinna det där…. Synd att hon inte är intresserad av politik!
   Min julklappsbok skriven av mannen hennes är hittills mycket intressant, men endast om du är intresserad av amerikansk politik. Jag har inte kommit så långt ännu. Det är ingen bok man läser sig igenom snabbt, åtminstone inte jag. Texten är liten och eftersom jag läser den på engelska går det långsammare än om jag läste den på svenska. ( jag har inte läst andra böcker skrivna av honom. Dock har ju mannen talets gåva!)
   Jag blev oerhört imponerad av att den redan finns utgiven på svenska! Vilken fart den översatts med. Om boken inte var så tung och tjock skulle jag gärna skicka den åt dig efter att jag är klar!
   Dock rekommenderar jag alltså varmt Michelle Obamas bok. Wow alltså! Wow! 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.