Med blixtens hastighet….

Publicerad av

… ja det går verkligen undan här i USA nu! Jag pratar om vaccinet . Det är imponerade och nästan roligt, men definitivt lättande att följa med. Ger positiva tankar, hopp om att denna pandemi tar slut här inom 6 månader och livet kan återgå till det normala. Säkert långsammare än vad vi skulle vilja, men ändå….

Trots allt det politiska käbblet hit och dit i flera månader mellan de röda ( republikanerna) och de blåa ( demokraterna) har företagen jobbat på i all sin tysthet. Betalat kloka vetenskapsmän och kvinnor och forskare och testat och jobbat så det stått härliga till.

Nu är vaccinet här och två gigantiska leveransföretag i landet har anställt 170 000 nya medarbetare och jobbar tillsammans för att få ut vaccinet till alla 50 stater och territorier nästan så fort det tillverkats. Som ni vet är det också juletider och alla de vanliga beställningarna och paketen skall också levereras till folk som handlar på nätet.

I fredags godkändes vaccinet ( under hot av den utgående presidenten! Ha! Han som inte tyckte att vi inte skulle oroa oss särskilt för detta virus…. Nu hotar han sparka chefen för FDA ( = Food and Drug Administration ) om organisationen inte får vaccinet godkänt… HYPOCRITE!!, för att till engelskan.)

Två dagar senare, på söndagen, lastades flera flygplan med det färdiga vaccinet för att sedan transporteras ut till hela landet. igår, på måndagen, såg ni säkert på nyheterna där hemma att de första doserna hade börjats ge i armarna på sjukvårdspersonal.

Även Makens sjukhus här i Minnesota har fått nästan 1 000 doser med vaccin redan. De väntar på några tusen till innan det börjar injiceras i personalens armar. Makens och hans kolleger kommer, tillsammans med personalen från intensivavdelningen att höra till de första som blir vaccinerade på hans sjukhus. Två doser, den första ges förhoppningsvis redan om en vecka. Pga ev biverkningar efter andra dosen, kommer personalen att turas om att få sina injektioner.

I eftermiddags hörde jag också på nyheterna att det börjar säljas saliv test receptfritt på apoteken i januari någongång. Bara att köpa hem, testa sig och få svar inom de följande 20 minuterna!

Säga vad man vill om detta land…. ibland kan jag ännu bli riktigt överraskad. Denna stora, tunga ångbåt, kan ibland omvandlas till en snabb och modern racerbåt och nu går det verkligen undan!

8 kommentarer

    1. Många är emot här med. Eller åtminstone skeptiska till ett vaccin som framställts så snabbt. Det finns ju inget tvång att vaccinera sig, helt frivilligt är det. Dock är injektionerna helt gratis, vilket i detta land inte existerar! Att man tycker det är så viktigt att alla ska kunna få vaccinet gratis säger en hel del i ett land där sjukvården kostar skjortan i vanliga fall!
      Jag tycker det är väldigt bra att vi äntligen kan börja se slutet på denna pandemi. Amerikanerna klarar inte av att kväva viruset på egen hand. USA har nog helt klart misslyckats i skötseln av denna pandemi.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.