K1,SSK,YO,K5,(YO,K1)x5….

Publicerad av

Detta mina goda vänner är inte grekiska eller ngn ny engelsk dialekt, utan den fösta raden i det nya spetsmönster som jag försöker lära mig sticka!

Jag är inte den som är ngn expert på detta med stickor precis och föredrar lätt, rak stickning. Avigt och rät liksom. Inte mera, inte mindre.

På måndagskvällarna är det numera syjunta via zoom! Praktiskt eller hur? Vi är en grupp kompisar som alla trivs med sticksömmen i handen. Vissa av oss stickar otroligt fina plagg mm, medan andra är mera bekväma med rakt och enkelt. Som undertecknad.

Då advent började utmanades vi alla av en av kompisarna att sticka en advents scarf. Detta är en scarf som stickas på lite varje dag, precis som en adventskalender. Hon skickar dagens mönster via mejl varje dag och vi är då naturligtvis idag redan på den åttonde delen som skall stickas.

Dock började jag inte genast, eller alls. Under gårdagens träffa via zoom övertygades jag av en av kompisarna att försöka…..

Jag har kämpat tappert idag måste jag säga. Skulle nog ha gett upp för länge sedan, medan min kompis har lyckats övertala mig att jag absolut klarar av detta…..

Nu har jag spenderat en större delen av dagen med att lära mig olika sätt att sticka öglor, öka maskor, minska maskor osv. Rivit upp det lilla jag har stickat har jag säkert gjort tio ggr och längre än till rad tre har jag ännu inte kommit…. Vi får se om jag ger upp eller inte, men just nu ser det lite mörkt ut att det hela skall bli till ngn scarf.

Vad betyder rubriken till detta inlägg då? Jo…

K1- knit 1

SSK- slip slip knit

YO- yarn over

K5- knit 5

(YO,K1)x5- yarn over, knit 1 times 5

Nej, bäst jag lägger bort datorn och försöker igen gott folk…….

4 kommentarer

  1. Oj, duktigt!
    Det där är något jag inte alls kan, men vore roligt att nångång lära sig.
    Skall bli kul att se ett slutresultat, jag väntar med spänning! 😀

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.