Tonårsmotivation

Publicerad av

Det är rätt sällan jag skriver om Sonen. Han är inte den som gärna vill ha uppmärksamheten dragen till sig och vill helst inte att jag fotar honom heller. Men, men…. Ibland måste en mamma få skriva om honom också, eller hur?

Ni som följer dessa vardagliga skriverier vet att han är och har alltid varit mycket intresserad av alla slags fordon. Den senaste passionen är flygning och pilotlicensen står för dörren. Pilotlicens för mindre flygplan hoppas han uppnå efter att han fyllt 17 år i vinter.

För att få pilotlicens krävs en hel del flygtimmar, runt 40-50. Både under ljusa och mörka förhållanden och igår kväll hade Sonen sina första kvällsflygning i mörker.

Och jodå, visst var mamman en aning nervös. Visserligen har Sonen inte tillräckligt många timmar under bältet ännu att han får flyga utan instruktör, men det är ju trots allt han som sitter vid spakarna och inte instruktören.

Fast visst är det häftigt ändå? Att hans instruktör tog denna bild igår kväll medan Sonen rattar det lilla flygplanet, en Cessna 172.

Cessnan som Sonen normalt tar lektioner i.

För att lära sig ratta flygplan behövs det kapital. För att får kapital som 16 åring behövs ett jobb och i våras, några veckor efter att karantänen hade kommit igång började han jobba på matbutiken nära vårt hem. Målet var just det, besparingar för flyglektioner och i somras hade han en bra början på sparkontot och kunde börja ta sina lektioner.

Här är han i kassan. Bilden tagen medan jag och Lillasyster besökte mataffären tidigare på eftermiddagen. Sonen jobbar vanligen både lördagar och söndagar. Han är egentligen anställd i mjölkavdeliningen. Beroende på var anställda behövs, är han ändå lite överallt i mataffären.

Det klirrar till i sparkontot varannan vecka då lönen kommer och han sparar det mesta för flyglektionerna och sätter lite till sidan för att spendera på sådant han själv vill köpa. . Att i dessa tider gå på ngn bio med kompisar är det inte tal om och dessutom är alla biograferna stängda. Inte heller lätt att träffa kompisar, men några ggr under hösten har han och kompisarna träffats utomhus runt en brasa.

Sonen kommer snart hem från dagens åtta timmarspass på jobbet och är nog garanterat trött. Då blir det skönt med ett dopp i bubbelpoolen och lite slötittande på skärmen innan natten kommer emot. Imorgon jobbar han hela dagen igen. Är man motiverad tonåring så är man!

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.