Novembersol, svanar och enchiladas

Publicerad av

Denna lördag i november bjöds vi igen på mera sol! Lite värme också i form av fem plusgrader är ju inte fy skam med tanke på hur nära 1a advent vi är! Igår förärades vi också med solsken, men vinden var en sådan där typisk iskall prärievind, så det var inte många minuter jag ville vistas ute!

Lördagen har annars varit en lugn sådan. Inga vilda utsvävningar precis. Inga utsvävningar egentligen alls!

Maken anlände hem till Förorten mitt på eftermiddagen efter några dagars njutning av sjön vid sommarstugan. Bilden ovan skickade han mig igår när vi hade mycket förnäma gäster på sjön som simmade alldeles nära min strand. ( ni vet den där som jag spenderat de senaste två somrarna med att så frenetiskt rensa! 😉)

Nästan genast efter att att han kom hem satte han igång med att såga och installera de sista listerna som skall installeras runt det nya golvet. Snyggt blir det, annat kan jag inte säga!

Till kvällsmat satte jag igång med enchiladas. Mycket jobb, men gott blir det! Stekt, strimlade kycklinglår steks i hackad lök, vitlök och en kryddblandning bestående av kummin, koriander, chili pulver, socker och salt. Sedan lägger jag till två burkar konserverade tomater och vatten. Låter allt koka en sliten stund och silar sedan bort såsen från kycklingen. Kyler kycklingen i frysen medan jag gör tacoskalen klara och den sparade såsen som jag stekte kycklingen i, kallnar en smula. Tortilla eller tacoskalen gjorda av majs penslas på båda sidorna med lite olja och sedan gräddas de i varm ugn i några minuter för att blir riktigt mjuka. Den nu svalare kycklingen tas ur frysen och blandas med mexikansk ost. I den stora glasformen läggs först en del av tomatsåsen och sedan de ihoprullade skalen med kyckling och ostblandningen i. Rullas ihop och läggs ovanpå såsen i glasformen. Efter att de 8-10 skalen är fyllda och ihoprullade hälls resten av såsen ovanpå tillsammans med mera riven, mexikansk ost.

Gräddas i varm ugn i 25 minuter och serveras med skuren avokado, gräddfil och rumänsk sallad. Gärna också skuren lime, men ikväll hade jag tyvärr ingen lime hemma. Helgen före tacksägelsedagen sätter åtminstone inte jag ngn fot i matbutiken! Där har det nog säkert varit proppfullt idag trots pandemitider!

10 kommentarer

  1. Vad vackert ni har det. Här lyser solen idag också.

    Roligt att ni är nöjda med golvet.

    Här står jag som bäst och lagar en kålgryta. Förut då barnen var mindre var det inte så popt, men härefter så äter alla alla det med god aptit. 🙂

    Enchiladas är det länge sen jag gjort, borde göra det nån dag.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.