Mera farligheter på gång….

Publicerad av

På eftermiddagen gav vi oss ut på farligheter Förorten igen, Lillasyster och jag. Hon hade bett att få åka till en heminredningsaffär för att välja lite nytt för hennes nyrenoverade rum. Eftersom det fortsättningsvis är kyligt ute passade en sådan utflykt utmärkt idag.

Lillasyster har sgs helt designat sitt rum själv. Sökt upp möbler och färger och former och sedan har mor och far antingen godkänt och köpt/beställt eller bett henne köpa/beställa ngt annat. För det mesta har det blivit som hon önskat, eftersom hon verkligen, trots sin ringa ålder, har ett gott öga för färger och former.

Eftersom hennes rum går i vitt, svagt rosa och grått, vill hon ha nya lakan i vitt och dessa hittade vi ganska snabbt. Hon hade inte tänkt på nya garder, men se det hade mamman och vi hittade långa, trevliga paneler som kommer att te sig utmärkta i hennes fönster. Tyvärr fanns det bara en panel i affären, men den trevliga expediten gick resolut till sin dator och beställde en till, som kommer hem levererad om ngn vecka.

Vi hittade också en gardinstång. Just nu har Lillasyster endast en persienn i sitt rum, alltså behövs en gardinstång också. Hon sökte länge och väl innan hon hittade den gardinstång hon ville ha, med de rätta knopparna på ändarna och den rätta färgen! Jo, som sagt, denna 12 åring har öga för både färg och form. Och vet vad hon gillar och vill ha.

Efter en hel timme i affären ( denna timme gick faktiskt oerhört fort!) betalade mamman och så gick vi ut till LexiTeslan (rymdskeppet) då med kundvagnen full.

Det där med att stuva framluckan i bilen full med grejer istället för bakluckan är ju nog onekligen lite häftigt och Lillasyster frågade genast om vi kunde lägga grejer där. Den är ju förstås inte lika stor som bakluckan, så den nya gardinstången fick snällt förpassa sig till det mera normala bagageutrymmet.

Dagens farligheter avslutades med en tur till en helt annan förort till ett nytt kafé som Lillasyster hade bett att få prova. En kompis hade rekommenderat detta kafé, som tydligen är ett kinesiskt sådant. Vi hamnade att vänta en stund eftersom man endast kunde beställa sin dryck via nätet och sedan gå fram till huvudentrén och hämta det man hade beställt. Många olika affärer och kaféer har börjat använda ett liknande system medan detta virus härjar. För att kunna hålla liv i sina företag och samtidigt minimera mängden folk som de träffar. Bra med initiativtagande, helt klart.

Hela eftermiddagen gick åt till vårt shoppande och vi kom hem trötta men nöjda, speciellt Lillasyster.

Nu är det kväller och nästan dags för henne att blanda sig mellan de nya lakanen. Först måste de dock bli torra och komma ur torktumlaren efter en första tvätt….!

2 kommentarer

    1. Jo det var roligt Ännu roligare är det att se Lillasysters smak och öga för färg och form utvecklas! Kan inte säga att vi har samma smak precis, men det är ju helt OK det med! Hennes rum, hennes inredning och hennes val och smak. 😃

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.