Röstat!

Publicerad av

Inne i detta vita kuvert finns min allra första röstsedel i ett amerikanskt presidentval. Jag fyllde i de små cirklarna i eftermiddags och imorgon skall jag ta kuvertet till ‘The Government Center’ här i Förorten. Ni som följer denna cirkus som kallas amerikanskt presidentval och som är ännu mera cirkusaktigt i år, vet att Trumpen gör allt han kan för att försöka stoppa befolkningen att rösta. För en tid sedan gick det rykten om att det amerikanska postverket inte hade kapacitet att behandla all denna post i och med att så många vill poströsta i år pga pandemin. Här i Minnesota ledde det till att de olika städerna lovade att ta emot poströsterna från och med den 18.9 fram till valet den 3.11. Sedan kommer dessa röstsedlar att föras in till mera centrala platser där de samlas och räknas. På det sättet överlastas inte postverket och rösterna kommer in i tid. Dock har posten sedan dess nog lovat att de kommer att kunna behandla all post, men jag väljer att ta det säkra för det osäkra och själv föra in min röstsedel.

Ni som läser dessa skriverier och också känner mig personligen vet helt klart vem jag röstade för. Biden är helt enkelt inte ngn lysande kandidat heller med sina 77 år och kan hända begynnande demens. Däremot valde han mycket, mycket klokt då han valde Kamala Harris som sin följeslagare och hon är nog valets stora trumfkort.

Ändå kommer detta val att bli oerhört intressant och OM Biden/Harris vinner blir det inte med mera än en hårsmån. Trumpen, fast han är så hemsk, har han stora massor med anhängare i de södra och västra delarna i landet. Många här i Mellanvästern stöder honom också. Trumpen ville skapa division och kaos i landet och det om ngt har han lyckats göra de senaste fyra åren!

Så här såg den ena sidan av röstsedeln ut. Här i Minnesota. De varierar lite överallt i landet. Vi väljer inte bara president i detta val, men det är ju förstås det man hör mest av. Det är alla möjliga slags politiker som väljs, och röstsedeln är lika full med namn på båda sidorna.

I spalten till vänster ses alla kandidaterna som försöker bli president och vice president. Det femte namnet neråt i spalten känner ni säkert igen, eller hur? Kanye West. Trumpanhängare som han är, röstade jag alltså inte för honom! Vem som helst får ju ställa upp i dessa val! Så länge man har pengar! Detta är ju USA!

Cyniskt värre, jo jag vet. Jag trivs i Minnesota. Har familj och bekanta och Minnesota är helt klart mitt andra hem. Dock behöver jag väl inte tycka om allt som pågår i landet, eller…?

Endast några veckor kvar till detta cirkusval. Ni lär höra glädjetjutet om Biden vinner och ni lär höra hulkandet om Trumpen vinner och får sitta i det Vita Huset fyra långa år till….

6 kommentarer

  1. Jo det kommer nog att bli en rysare… verkligen. Att en sådan avskyvärd person lyckas ha en sådan hög post i en demokrati är verkligen inget jag fattar! Och dessutom en hel drös med anhängare fortfarande efter de senaste fyra åren. Världen är galen….

   Gillad av 1 person

 1. Kanye West… jag trodde det var ett skämt när min tonåring meddelade att han var presidentkandidat! Men nu när jag ser det svart på vitt får jag väl tro att det är sant!

  Gillad av 2 personer

  1. Jodå det är sant. Det intressanta är att inte alla stater väljer att lägga honom på röstsedeln. Tydligen är det upp till de enskilda staterna vem de sätter på röstsedeln….? Måste lite kolla upp det där….. 🤔

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.