Äta gott…

Publicerad av
Den färdigt grillade laxen

Laxen från Alaska ja….. Jag behöver väl knappast berätta att den var fantastiskt god? Lite annorlunda än den affärsköpta som vi vanligen har. Mör och mörkt röd i köttet. God i sig själv, så jag hade med flit inte lagt så mycket extra kryddor på. Enkelt serverad på tallrik med grönsaker och en god potatismos till. jag kokar numera alltid hackad vitlök i potatisvattnet med potatisen också och mosar in den mjuka vitlöken i potatisen sedan då jag gör moset. En klick smör och numera laktosfri mjölk till följd av Lillasysters besvärliga mage. Fungerar utmärkt.

För två dagar sedan gav jag mig i kast med ett nytt kakrecept och vi var alla så nöjda med resultatet från detta recept att jag satte igång med en ny sats idag på eftermiddagen. Vädret ute försökte bli soligt och vackert, men mera rök från bränderna på västkusten samlades över Mellanvästern idag, så den alltmer bleka septembersolen orkade inte riktigt värma oss upp till just över 20 grader som utlovats. De hårda vindarna gjorde också sitt till och det passade sig helt perfekt at spendera en del av eftermiddagen i köket med nytt kakrecept.

Mjuka, peppriga kakor

Hela köket doftade som jul då jag var klar med gräddningen! Inte undra på detta eftersom kakorna innehåller så många kryddor som också läggs i pepparkakor: som te.x ingefära, kryddpepppar, kryddnejlikor och kanel. Kryddorna blandas i mjölet och baksodan medan de våta ingredienserna består av en smör, en äggula, socker, vaniljsocker, melass och farinsocker. Sedan blandas de torra ingredienserna ner i de våta. Smeten formas till små bollar som sedan rullas i socker. Läggs på plåt och grädddas i ugnen i precis 11 minuter. Inte mer, inte mindre.

Halva satsen som jag bakade idag på eftermiddagen skickade jag hem med Svärföräldrarna som kom och åt middag med oss ute på vår veranda denna blåsiga kväll. Ännu har jag inte hört om kakorna gillades, men om jag känner min Svärfar rätt så äter han hela burken i ett nafs!

Nu är det söndagskväll och så småningom dags att blanda sig mellan lakanen. En ny skolvecka, den andra i ordningen står framför oss. Sonen har jobbat vid mataffären sgs hela helgen och har ännu läxor då han kommer hem efter kl.22. Hade han lyssnat till mammas råd skulle de ha varit klara innan han åkte till jobbet, men säg den 16 åring som lyssnar till mammas råd…?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.