Dan före dan…..

Publicerad av

Skolväskan är packad. De nya skolkläderna ligger snyggt utsatta i väntan på morgonen och köksbordet är redan dukat för frukosten i arla morgonstund….. Ja, så brukar det se ut kvällen före skolstart! Dock inte i år!

Skolorna i vårt skoldistrikt börjar imorgon måndag. En vecka senare än normalt. Tidigare utspridda planeringsdagar för lärarna under skolåret har tagits till denna extra vecka ledigt och på det sättet förlorar eleverna inga skoldagar under året. Lärarna fick istället mera tid att förbereda sig inför allt detta nya innan skolan kommer igång nu på hösten.

På grund av detta förpillade virus och på grund av att många av mina nya landsmän inte lyckas förhålla sig till de nya, temporära reglerna, har vi ingen vanlig skola i dessa Tvillingstäder denna höst. Fallen med Corona/Covid går fortsättningsvis uppåt, även om de råkar vara mildare än vad de var tidigare till följd av de obligatoriska munskydden och inte många av de smittade behöver vårdas på sjukhus. Tack och lov.

Som jag skrivit om förut, har Minnesota en fantastisk guvernör. Naturligtvis inte gillad av alla, men själv tycker jag han gör kloka beslut och lyssnar på läkare och vetenskapsmän och försöker hålla politiken ur hela situationen. Inte lätt, men han försöker….

För ngn månad sedan gav han och flera andra ledande politiker i staten en presskonferens angående skolstarten i staten och planen som de hade tänkt ut var genial i mitt tycke. Eftersom inte alla bor i tätområdet här där vi bor, kan ju inte alla skolor följa samma plan. Staten är indelad i län och politikerna menade att skoldistrikten själv fick bestämma hur de ville göra beroende på hur många positiva fall det finns i det länet där de befinner sig.

Detta i sin tur betyder för oss sk hybrid skola. För Lillasyster betyder detta att hon kommer att ha skola via nätet tre dagar i veckan och sedan faktiskt åka till skolan två dagar i veckan. För Sonen, som kör själv och har tillgång till pappans bil, betyder detta att han åker till skolan mitt på dagen för en lektion, pga att det är färre elever i den lektionen, och sedan kör han hem igen. Lektionerna har kortats och rasterna är hela 30 minuter långa, så att eleverna har tid att komma och gå till skolan för nästa lektion om just den lektionen råkar vara i skolan och inte via nätet. Har man inte körkort eller tillgång till bil ännu, kommer bussarna att åka till och från skolan 3 ggr/dag!

Det är inte lite planering som har gjorts inför detta skolår! Jag är väldigt glad att jag inte är ngn högt, uppsatt administrativ person som behöver planera allt detta!

Imorgon, måndag börjar alltså detta nya skolår…. Det lär bli ett intressant sådant……

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.