Intet nytt under solen (molnen) denna lördag i september….

Publicerad av

… så det får bli några foton från den väldigt mulna lördagen….

Dessa… kallas Marigolds på engelska och finns alldeles i utsidan av vår tomt och nu börjar jag misstänka att de också bidrar till min höstallergi. Den är värre än vanligt denna sensommar/höst. Blommorna är vackra, onekligen och de har ingen stark doft heller, men näsan rinner, ögonen rinner och mitt vänstra öga är halvt igensvullet pga de fyllda bihålorna. Tack och lov finns det bra medicin, men nu börjar jag se fram emot då blomningen är över…. Om si så där 3-4 veckor…..

Jag lyckades fånga humlan trots vinden som gjorde att blommorna vajade. Även om jag inte är särkilt förtjusta i dessa blommor just nu, drar de ju pollinerare med sin klargula färg och det är ju alltid ngt!

Hade vi planerat lite bättre och haft tid att diskutera, hade Lillasyster och jag åkt med Maken till sommarstugan igår kväll efter att han kom hem från jobbet. Denna ljuvliga bild skickade han mig imorse. Det var grått, vått och svalt, men regnet upphörde senare på eftermiddagen berättade han. Lite väl kyligt att ta sig ett dopp numera, det måste nog vänta till nästa sommar. Stranden var jag också oerhört nöjd med eftersom jag rensade den ordentligt för två veckor sedan och nu när det går mot hösten, växer det inte lika mycket ogräs på den längre.

Medan gråvädret fortsatte här i Förorten också, bakade jag en till sats med kakor. Nytt recept som jag prövade för första gången tidigare i veckan. Bland annat steks smöret innan det blandas med farinsockret, strösockret och äggen och det gör att kakorna får en väldigt nötaktig smak och blir också mjukare efter gräddning. Mycket bra recept som jag nog helt klart behåller!

Sist men inte minst stickningen… Tog ingen bild på den, men snart är filten klar. Eftersom jag inte längre jobbar tänker jag kanske söka reda på bra stickkurser på nätet för att lära mig lite nytt och lite mera om stickning. Problemet med det är dock att storlekarna på stickorna här i USA är annorlunda än vad de är i Europa plus att amerikanerna stickar på annat sätt än skandinaverna . Resultatet blir likadant, men utförandet är annorlunda. Jag borde alltså hitta en stickskola på nätet som baserar sig på skandinaviska metoder…. Förslag?

8 kommentarer

 1. Gå in på jarbo.se blogg och sök deras stickskola. Sen finns det massor till på nätet, bry dig inte om att de stickar på ett annorlunda sätt för som du skrev så blir ju resultatet det samma.
  Vad vill du sticka? När jag vet det kan jag hjälpa dig att hitta lätta och bra mönster. Heja, heja!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Vid tillfälle skall jag absolut gå in på Jarbo.se och titta! Vad jag vill sticka? Enkla tröjor, vantar, svårare filtar, mössor etc. Jag är absolut inget proffs inom stickningen, men tycker att stickning är väldigt avkopplande! 😀

   Gilla

 2. Det där receptet låter intressant å gott! 😉

  Då det kommer till stickning så är åtminstone inte jag rätt person att komma med idéer..
  Men kanske jag också nångång lär mig.. 🤔😀

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.