Det ändras hit och det ändras dit och det är bara att hänga med i svängarna!

Publicerad av

… eller egentligen hållas koll på mejlen som dimper in. Varje dag nu, flera stycken. Från skoldistriktet där vi bor. Hur det skall bli skolundervisning, när det skall bli skolundervisning och hur det hela skall gå till? I en delstat som också har ökande fall med Covid, men tack och lov inte lika många som de stater som du/ni kanske hört talas om i nyheterna.

Igår kom det två mejl. Dagen före kom det två och dagen före det tror jag det kom ett. Detta med Covid är ju en flytande situation. Har ju varit ända sedan hela världen drabbades förra vårvintern.

Klart är att det blir skola, precis som vilket år som helst. Normalt börjar skolåret den första tisdagen i september för de flesta barn, men det beror lite på var man bor i landet. Vissa elever börjar i mitten på augusti, andra i början på september,. Igår ändrades skolstarten och sköts framåt en hel vecka för våra ungdomar för att ge lärarna mera tid att förbereda sig inför detta knasiga läsår. De dagar som förloras till följd av den senare starten kan tas igen under skolåret då dagar som förut varit lediga, nu blir skoldagar istället.

Sonen, som är på gymnasienivå kommer att ha de flesta kurser via nätet. Endast kurser med färre elever kommer att hållas i skolan. Bland annat en kurs i kemi och en annan i dataprogrammering kommer han att åka till skolan för. Engelska, matten och andra kurser blir via nätet.

Detta blir nog bra för Sonen. Han klarade nätundervisningen galant i våras, fick fina betyg och hade massor med tid till övers för delitdsjobbet i mataffären.

Lillasyster då? Jo, hon börjar på åK. 7 i mellanskolan och för henne vet vi inte riktigt hur det blir ännu. Det är tänkt att alla elverna skall delas upp i en A grupp och en B grupp. A gruppen kommer att åka till skolan på måndagar och onsdagar och sedan ha undervisning via nätet på tisdagar, torsdagar och fredagar. B gruppen ,som Lillasyster blivit tilldelad har skola på tisdagar och torsdagar och är sedan hemma de övriga dagarna.

Dock var inte Maken helt nöjd med denna plan. Inte som far i huset kanske, men som läkare. Detta förpillade virus kan leva 72 h på ytor och att ha elever från olika grupper att gå i skola varannan dag tyckte han inte lät så klokt. Han skulle hellre se att grupp A hade skola en vecka och sedan skulle grupp B ha skola därpåföljande vecka. Ingen skulle ha skola på fredagar, utan då skulle skolan städas och under helgen skulle ev. Virus ha tid att dö ut.

Maken skrev ett formell, artigt och välformulert brev till skolans rektor. Tackade honom och resten av personalen för allt deras extra arbete och planering inför detta läsår och kom sedan till saken. Signerade sedan med sitt MD (= Medical Doctor) för att ge ytterligare merit och tyngd till orsaken till sitt brev.

Ännu har det inte kommit ngt svar från denna rektor, som för övrigt är mycket bra på sin sak. Han var också skolans rektor då Sonen ( och Dottern) gick där och var oerhört stödjande och hjälpsam mot Sonen ( och oss föräldrar ) då han blev mobbad på åk.6 och 7. Dock är det nog inte enbart han som bestämmer hur detta kommer att se ut, men jag gissar att han för saken vidare….

Inte lätt att veta hur den närmaste framtiden ser ut alltså , men vi börjar väl alla vara rätt vana vid detta nu eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.