Mr and Mrs. Swanson

Publicerad av
Ute på kvällstur

Nu har familjen fått ett namn också. Lillasyster håller noga koll på svanfamiljen i dammen och det är riktigt intressant att se hur fort ungarna växer. Det är inte bara Lillasyster och vi som håller koll på dem, utan imorse satt en man länge i vassen kring dammen. Gömde sig och var till och med klädd i grönt för att försöka camouflera sig. Han satt där länge och väl med kameran och teleobjektiv på ett stativ och hoppades säkert att dessa nya, nu berömda grannar tydligen, skulle lämna sitt trygga bo och ge sig ut på en morgontur.

Tji fick han, berättade. Maken när mannen efter en bra stund packade ihop sin kamerautrustning och satte sig tillbaka på cykeln och cyklade förmodligen hemåt igen. Familjen Swanson hade ingen som helst brådska att ge sig ut på ngn morgontur.

Nu på eftermiddagen har svanarna varit ute en lång stund. Det har simmats och det har putsats fjädrar och tydligen höll mor och far också en lektion i hur man letar föda under ytan. Det var rätt lustigt att se på när de unga försökte härma mor och far! Det är inte alltid så lätt att få upp den där svanstjärten i vädret och få tag på godsaker under vattnet!

Det verkar också som om ungarna reda tappat sitt fjun och håller på att få flygfjädrar, vilket i sin tur betyder att de nog inte blir långvariga gäster i vår damm. Tyvärr!

Bered er på flera uppdateringar innan flyttdagen dock…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.