Inne i kylan

Publicerad av

Här sitter jag. Tillbaka i Förorten, på soffan i vårt svala sköna hem, med takfläkten påslagen. Värmeböljan fortsätter med dagstemperaturer över trettio grader och tropikluft. Inte mitt favoritväder precis, men det hjälper ju inte att klaga. Istället försöker jag vara tacksam över den hårt arbetande luftkonditioneringen som jobbar hårt på utsidan för att hålla det någorlunda torrt och svalare på insidan.

Det festades vilt igår vid sommarstugan! Dock inte hos oss, men hos grannarna! Det börjades redan tidigt på eftermiddagen med spel ute på gräsmattan, klirrande flaskor och högljudd countrymusik! Bland andra Dolly Parton som skrålade ut sin klassiker Jolene. Våra grannar är ett äldre par som hade bjudit sina vuxna barn med familjer för att fira nationaldagen med dem och detta gäng kan det här med att fira den fjärde juli!

På kvällen blev det att åka båt för gänget. De lyckades komma iväg, men jag höll lite tummarna för att föraren var en aning nyktrare än resten av festdeltagarna. De broder verkligen ha hållit sig på land, för det var nog en hel del alkohol som hade konsumerats mellan den tidigare eftermiddagen och nu när var det dags för fyrverkerier vid 22 tiden.

Förra året ( vår första sommar på nya sommarstugan) gick det likadant till, men då avslutades hela kvällen och det festliga med ett praktfullt gräl som alla vi grannar fick den äran att lyssna till. Det munhöggs i både tystare och väldigt högljudda tonlägen.

Något sådant behövde vi tack och lov inte ta del av i år. Vid 23 tiden kom den överfulla båten tillbaka till hemmabryggan och fyrverkeripjäserna sattes igång då av far i huset. Vid det laget hade resten av sommarstugorna runt sjön smällt och firat färdigt, så jag gissar att våra grannar hade en hel del publik där ute i mörkret runt sjön.

Ja ja. Jag kan tänka mig att vi var de tråkiga grannarna som inte alls hade sådana företeelser på gång än ngt enstaka glas vin och tittade på alla andras fyrverkerier…

Idag på eftermiddagen satt vi på vägen igen då. tillsammans med alla andra som skulle hem i efter sina stugvistelser för nationaldagen. Ändå tog resan inte mera än 15 minuter mera än normalt, vilket var mycket bättre än väntat.

Nu står en ny vecka framför oss. Ännu inga beslut om hur skolorna gör i höst, men det är tänkt att vi skall få veta detta nu i juli. Fallen med Covid går nu upp i två tredjedelar av staterna, men Minnesota hör till den tredjedel där fallen faktiskt går neråt. Vi får se hur det ser ut som tre veckor efter alla dessa familjer och släktingar som träffats för att fira nationaldagen. Förhoppningsvis håller trenden….

En selfie tagen framför sjön vid sommarstugan igår den 4.7. Värmen låg på runt trettio grader….

4 kommentarer

 1. Redigt firat hos grannen 🙂 Puh vilken värme ni har. Här tog sommaren nån slags paus med regn och blåst och bara lite sol mellan molnen. Inte direkt varmt heller. Så jag är inne i värmen 😀

  Gillad av 1 person

  1. Jo det var verkligen ordentligt firat hos grannen! Vi är nog tråkmånsar jämfört med dem!
   Skall göra mitt bästa för att skicka er si så där tio grader! Då borde vi båda ha precis lagom med värme…!

   Gilla

 2. Otrevligt om det blir alltför stökigt firande, Tur att det var ett lugnare slut i år. Har ni många vill grannar nära inpå er?
  Skönt om covid lugnar sig i era trakter, hoppas det fortsätter så.

  Gillad av 1 person

  1. Vi har nog fullt med grannar överallt. Alla vill ha en tomt vid en sjö verkar det som. Paret med de vilt festande, vuxna barnen, är ett mycket trevligt par. De kan ju inte rå för hur deras vuxna barn festar…! 😉
   I skrivande stund har Minnesota haft runt 38000 fall med Covid, med runt 1500 dödsfall totalt…. Ännu är det inte över, men skönt om det lugnar ner sig en stund….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.