KarantänPåsk 2020

Publicerad av
Denna bild lade jag ut i tisdags. Detta är vår bakgård.
Denna bild tog jag idag på eftermiddagen, påsksöndagen den 12.4 2020. Detta är också vår bakgård, men taget från en annan vinkel.

Min nya slogan denna vår: det är bara att gilla läget. Jodå, runt tio cm snö blev det innan stormen bedarrade nu på kvällen.

Denna bild tog jag nu ikväll. Solstolarna på baksidan av vårt hem på verandan.

Ni som följer dessa skriverier vet att jag satt ute och njöt här igår och läste ut min bok och var lite småirriterad över hur den slutade. Det var varmt och soligt, hela 14 grader. Tvärt svängde vädret och nu har vi Herr Vinter tillbaka inkommande vecka. Som sagt, bara att gilla läget… jo jag tackar jag!

Dottern tänkte inte på att hon behövde sopa av bilen innan hon åkte iväg.

Flickorna stod ju i köket hela eftermiddagen igår och idag lades sista handen vid denna skapelse:

En jordgubbstårta som var god, men receptet var nog inte riktigt lyckat och därför smakade den riktigt gott, men såg kanske inte så aptitlig ut med rinnande glasyr.

Farmor och farfar var nöjda i alla fall då Dottern kom på snabbvisit för att dela med sig av sin och Lillasysters påskskapelse. Först måste hon ju dock sopa all denna tunga, aprilsnö av bilen. Som ni kan se på hennes klädsel var det inte precis kallt ute, så det dög bra med en vårjacka medan hon körde den korta biten till Svärföräldrarna för att dela med sig av det goda.

Dukat i matsalen för fem istället för sju.

Det kändes minsann konstigt att duka för fem istället för sju för påskmidddagen i år. Jag tror aldrig vi har firat utan Svärföräldrarna förut, men pga karantän och pga deras höga åldrar är det nog bäst att de håller sig borta från oss och andra så mycket som möjligt.

De tre ungdomarna väntar på påskmaten medan mamman måste få ta bild först. Lillasyster är numera längre än storasyster och mäter hela 171 cm i strumplästen. Här på bilden står hon på knäna.

Påskskinkan som äts enligt tradition till påsken om man inte då har lamm, blev riktigt god, men jag glömde helt bort att ta bilder av maten under denna middag. Men det blev en mycket trevlig pratstund vid matbordet och efter den maten blev det videosamtal med Svärföräldrarna:

Hunden Fiona ( som Dottern helt sonika lyfte upp på bordet!) hälsar på Farmor i rutan.

Vi spelade Uno medan vi pratade med farmor och farfar och det gick nog inte så riktigt bra, men de tyckte i alla fall att det var roligt att prata med oss. Som avslutning på samtalet spelade Lillasyster två av sina nya sånger på harpan för dem. Det tyckte de var väldigt fint.

Påskkransen på ytterdörren till vårt hem

Så var den påskhelgen över för detta år. Kort och koncist och medan ni firar annandag påsk där hemma på andra sidan Potten imorgon, måndag är det tillbaka till kneget för Maken och skolan för ungdomarna igen.

Jag får särdeles önska er en trevlig fortsättning på påsken och påskfirandet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.