Alternativa metoder är bra metoder

Publicerad av

Precis som vilken normal söndag som helst blev det gudstjänstbesök även i förmiddags. Dock inte sittandes i kyrkbänken, utan istället satt jag bekvämt lutad mot flera kuddar i sängen och hade loggat in till kyrkan dit vi normalt går och hör för att följa med gudstjänsten via stream via nätet. Mycket behändigt.

Där var de båda prästerna, bandet som spelar de fina, bekanta lovsångerna och så det tekniska gänget som ser till att gudstjänsten skickas ut till nätet så att församlingsmedlemmarna kan följa med och deltaga i gudstjänsten nästan precis som vilken söndag som helst.

Igår, lördag var det karantänzumba och idag söndag blev det karantängudstjänst. Mycket smart, mycket behövligt i dessa karantäntider.

Här sitter jag i sängen med kyrkan i famnen….

Den här veckan väntas vågen med patienter börja strömma in till sjukhusen runtom Tvillingstäderna. Minneapolis och St.Paul med tillhörande förorter utgör hem för ca.3 miljoner människor. Sjukhusen runtom står nu beredda att vårda kritiskt sjuka och hela 1500 patienter kan man ha på ventilator.

Maken jobbar på 2 olika sjukhus och på det större är de nu beredda att vårda 100 patienter med Covid -19.

Runt 170 bekräftade fall finns nu i staten, men det menas att det är nog långt flera än så. Det första dödsfallet, någon i 80 årsåldern som hade smittats av en resande släkting, dog igår, lördag,

Vi får innerligen hoppas att det här går över snabbare än beräknat och att livet kan återgå till det normala fortare än vad det tänkts, tycker ni inte?

2 kommentarer

 1. Det är bra att försöka leva så ”normalt” som möjligt.
  Men inte är det lätt då man är så van att göra vad man vill och då man vill.
  Jag har som vanligt denna årstid ett behov av att få boka en resa till sommaren, men det får jag glömma. Likaså brukar jag flera gånger per vecka vara på spinning vilket jag heller inte kan göra nu. Att jobba hemifrån på distans är också en utmaning då man är van att jobba med mycket människor runt sig…
  Allt har sin tid och säger som du-hoppas detta går snabbt över.
  Igår bakade jag bröd och donitsar samt tog en promenad i skogarna ut vid havet. Idag blir det jobbdag. Hoppas din man får det relativt lugnt på jobbfronten!

  Gillad av 1 person

  1. Jaaa du…. denna vår och sommar kommer nog att gå ner i historien. Våra barnbarn kommer att läsa om detta i historieböckerna. Det är bara att hitta på sysselsättning och hålla sig hemma. Ännu har jag inte börjat städa skåp och lådor, men det kommer väl…. Sköt om dig och den där resan som du vill göra får du bara planera just nu. Fast det kan ju faktiskt vara lite kul det också! 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.