Det kom en symaskin…

Publicerad av

…med posten idag! Äldsta Dottern har fyllt hela 12 år den 29.4 och hon har hett önskat sig en mobiltelefon. Men, se de där gammaldags föräldrarna tyckte att en 12 åring minsann inte behöver sitta med nästan över SMS meddelanden från kompisarna ännu och beställde en symaskin åt lilla fröken istället.

Det var nog inga tårar som fälldes precis, när hon kom hem från skolan idag… 😉

PS. Hur gamla är barn i regel hemma i Norden när föräldrarna införskaffar mobiler åt dem…?

10 kommentarer

 1. ”mobilåldern” verkar krypa ner i åldrarna här i Norden, en mobiltelefon vid 8-årsålder är nog inte ovanligt- tyvärr. Antagligen vanligt i lägre åldrar också…

  Gilla

  1. Det är inte klokt egentligen. Kan inte tänka mig Sonen med sina 8 år och en mobil! Han är nog lite för ung för det… Vad har du för tankar för S? Tror du att det blir mobil för henne om si så där fem år?

   Gilla

   1. Svårt att säga idag hur man tänker om 5 år… tiderna förändras ju. Men vi själva är inga som behöver det senaste i teknik eller senaste mobiltelefonmodellerna, så jag har svårt att tro att hon kommer att få nån mobiltelefon i första taget…

    Gilla

   2. Ja, ni får väl vänta och se tiden an. jag gissar att det blir mobil för vår 12 åring antingen till julen eller till nästa födelsedag…

    Gilla

 2. Mina barn har fått mobiltelefoner kring 8-års ålder. Men egentligen är orsaken bara en och det är att vi inte har nån ”fast telefon” utan bara mobiler hemma. Därav är det bra att de haft mobil ifall det varit nåt skillt då de farit hem efter skolan, eftersom vi föräldrar jobbat då.

  Gilla

  1. Jo, det görs nog här på andra sidan Potten också. Vi har fortfarande vår väggtelefon och kommer att behålla den. Jag har också hört om familjer som har en mobil enkom i hemmet som hålls i hemmet och används som en väggtelefon. Tycker du att 8 åringar kan ta ansvar och förstå sig på en mobiltelefon?

   Gilla

 3. Vår 12-åriga son så har skött sig klanderfritt under årens lopp. Han har bara ringt och skickat meddelande med den och aldrig i ”onödan”. Hans räkning ligger på 2-3 euro/månad. Lika är det med dottern, men hon har en räkning på typ 1 euro/månad. Vilket ju är ingenting. De har dessutom aldrig slarvat bort telefonerna (bara mamma som tvättat en i tvättmaskin) ;). Det som jag är mest rädd för är strålningen. Men å andra sidan finns strålning överallt härefter, räcker ju med trådlösa internet som vi har hemma. Men som sagt inget jag förespråkar….. 🙂

  Gilla

  1. ja, det är svårt att veta om det där med strålningen. Vissa sk experter säger en sak och andra en helt annan. Inget som jag direkt oroar mig för… Verkar som din barn sköter sig okladnerligt med sina telefoner. Gissar att det då handlar om ‘vanliga’ telefoner och inte s.k ‘smart phones’…?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.