Det behövs ju faktiskt två….

Publicerad av

.. sockor för att det skal bli ett par. Följaktligen har jag stickat, stickat och stickat lite till ikväll för att få den andra sockan klar! Nåja, den har en bit till, men är en god bit på väg….

Pilträden på vår bakgård är rätt gula nu och tappade sina löv i dagens friska vindar.

Förutom stickning blev det en dag i firandets tecken. Maken har födelsedag idag och fyllde 52 år! Han var 20 när vi träffades…. Det har gått några år.

Lillasyster har varit extra generös mot sin far och delat med sig av sin rejäla förkylning. Maken hostar och snörvlar och hade ingen ork för att ta sig ut på ngt firande denna kväll. Positivt att vara negativ är det ju, vilket bekräftades igår, men trött av en förkylning blir man ju. Alltså stannade vi hemma denna torsdagskväll.

chocolate chip cookies

Maken älskar kakor och småbröd av alla de slag. Jag slog till och bakade både kakor och äpplekrisp idag. Med hårda vindar och endast nio grader varmt ( jo det var 22 igår…) passade det utmärkt att spendera en del av eftermiddagen i köket och det blev en del gott bakat. Uppskattat av födelsedagsbarneockså!

Dagens äppelkrisp ville inte få en gyllenbrun färg. Trots extra tid i ugnen. Den blev god ändå!

Fyllewr man år behöver man ju få ngn slags present också. Makens arbetsväska, i vilken han bla transporterar sin bärbara dator börjar vara väldigt slut. Jag begav mig i jakt på en ny för några dagar sedan. Urvalet var inte särkilt bra, men jag ville inte handla på nätet, utan istället stöda våra lokala affärer här i Förorten. Jag hittade faktiskt en väska som Maken blev väldigt glad över, och detta var ju alldeles utmärkt förstås!

Vad finns månne i påsen…?

Det var den födelsedagen det. Kylan, runt 10 plusgrader skall endast vara på fredagen och sedan blir det varmare igen. Vi njuter av det kyligare vädret så länge det varar, men har inte slagit på ngn värmepannan ännu. Ikväll tände vi den öppna ( naturgas) spisen istället. Härligt och den värmde upp vårt svala hem på några timmar. Inkommande helg lär vi har 20 grader varmt utomhus igen…..

Tänd för första gången på länge….

6 kommentarer

 1. Det var ju onödigt generöst av lillasyster att dela med sig av förkylningen men det är svårt att undvika. Skönt i alla fall att det bara var en vanlig förkylning. Sedan kan man ändå känna sig risig och det finns ju ingen anledning att knata runt på stan då. Grattis till maken din och vilken bra present det blev. Lite sött och gott brukar passa extra bra när man är förkyld tycker jag.

  Önskar en fin fredag!

  Gillad av 1 person

 2. Alltid trevligt när presenter gläder och passar mottagaren 🙂
  Ni har hållit länge ihop ❤ Jag beundrar sådana par och hade förstås önskat kunna vara livet ut med min andre make, men han ville annorlunda.
  Kakorna ser goda ut, speciellt de små 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.