Tyst i huset och knarr under fötterna

Publicerad av
Dottern backar ut och börjar färden söderut tillbaka till universitetet

Denna lördagsförmiddag kändes onekligen en aning kaotisk innan lugnet lade sig. Dottern packade allt det hon hade med sig plus julklappar och annat hon hade samlat på sig den senaste månaden hemma för att återvända tillbaka till universitetet där vårterminen tar vid om en dryg vecka. Eftersom rumskamraten testade positivt för Covid för en vecka sedan, hamnade Dottern att bo hemma längre än planerat. Karantäntiden är nu över för rumskamraten och Dottern var redo att återvända till studielägenheten.

Efter att Dottern åkte iväg, åkte också Sonen iväg på sina lördagsaktiviteter och Maken och Lilly hunden styrde kosan nordvästerut till (sommar)stugan för en snabb avstickare över helgen. Jag hade från början tänkt åka med, men planerna blev hastigt och lustigt ändrade när det stod klart att Sonens hjälp behövdes bakom kulisserna ( i teatervärlden alltså) vid gymnasiet hela dagen. Vilket i sin tur betydde att Lillasyster skulle bli ensam hela dagen lång. Jodå, hon är mycket kapabel att klara sig på egen hand, men är man (höns)mamma så är man sade mamman och stannade hemma.

Vid sommarstugan är det kalt och vackert berättade Maken efter framkomst

Medan Lillasyster jobbade på läxor denna lördag, beslöt jag mig för att ta en välbehövlig vinterpromenad. Vilodag från Peloton innebar att jag behövde röra mig på annat sätt.

kallt, runt -10 grader och solen sken.
Skridskobanan i parken här nära oss är klar och redo för barn att åka. Tyvärr var det alldeles tomt där i eftermiddag.

Det blev en härlig, men kall promenad kring den närliggande parken. Jag borde verkligen ha haft på mig mera kläder än vad jag hade. Mina ben var alldeles stelfrusna då jag kom innanför dörren hemma igen. Stora hunden Lilly hade åkte med maken till stugan och Fiona är verkligen inte ngn vinterhund, så jag gick alldeles solo runt parken och sedan hem igen. Det knarrade så fint under fötterna efter gårdagens snöfall som pågick hela dagen och solen sken så vackert. Definitivt redan högre på himlen och trots kylan smälter den bort snön från asfalten på uppfarten. Långsamt, men säkert går vi mot våren igen….

6 kommentarer

 1. Även om barnen mycket väl klarar sig på egen hand så förstår jag dig helt. Jag hade också valt att stanna hemma, hönsmamma eller inte 😉
  Vilket härligt väder ni kunde njuta av. Här märks det faktiskt att dagarna är lite längre.

  Trevlig söndag!

  Gillad av 1 person

  1. Jo nu börjar det märkas att början till våren är här om några veckor. Solen strålar en aning varmare och en aning högre på himlen. Det är nog ngt visst med årstider ändå. 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.