Prognosen…..plus lite allehanda

Publicerad av

… visar på värme. Varmare än förra veckan och fortfarande inget regn. Jaaa… normalt väder för juli för Minnesota, men eftersom hela sommaren har i stort set sett ut som prognosen ovan suckar jag en aning och längtar till hösten.

Lilly längre bort i bilden och Fiona i förgrunden

Hundarna tar det hela med ro. Ligger och vilar mycket. Gärna på det svalare golvet och vattenskålen är ofta tom. Behöver konstant fyllas på. Promenader blir det alls inga av. Kanske ngn enstaka efter solnedgången kring 20.15, men helst intar de läget ovan.

Maken gillar sin bil…..

Att köra Tesla på autopilot är inte ngt som jag sysslar med. Däremot Maken trivs som fisken i vattnet med sin Tesla och ställer den gärna på autopilot och låter bilen sköta körningen. Lite märkligt är det minsann att se honom sitta där och se ut genom vindrutan och låta bilen köra. Med jämna mellanrum kommer det ett pling från bilen som vill att Maken då rör vid ratten för att visa att han är med på noterna, vaken och alert.

Jag kör också gärna Teslan. Onekligen en härlig och rolig bil att susa fram i, men jag kör den normalt. Påminner mycket om att sitta på tåget där hemma. Susar fram och kommer snabbt upp i hastighet.

Mitt grönsaksland mår bra trots torkan tack vare bevattningen för gräsmattan

Så gott som varje kväll går jag ner till mitt grönsaksland för att kolla läget och rensa lite ogräs. Den heta sommaren har varken producerat jordgubbar eller hallon, men tomaterna, som jag ordat om förut mår finfint och gurkorna går det ingen nöd på heller.

De tre första!

Och till min stora glädje hittade jag de tre första gurkorna ikväll! De behöver växa till sig lite ännu, men förhoppningsvis går de att skörda i slutet av veckan. Härligt!

8 kommentarer

 1. Ni har det verkligen hett.
  Jag har också funderat på om jag någongång skulle komma mig för att odla gurka. Visst är det så att du odlar dem i ett vanligt land och inte i ett växthus?
  Tufft att han vågar ha bilen att köra själv, jag skulle nog inte riktigt lita på bilen – fastän tekniken är underbar idag. 😊

  Gillad av 1 person

  1. Jag odlar utan växthus. Behövs inte här. Blir för hett helt enkelt inne i växthuset. Professionella odlare använder sig dock av växthus för bla tomater för att komma igång tidigare på våren och hålla igång senare på hösten.
   Jag har däremot ett helt vanligt trädgårdsland. Jag har odlat gurka en gång förut, men lät dem växa sig för stora. Då blir de lätt beska. Skall försöka skörda snabbare den här gången. Förhoppningsvis är de godare då….
   Det gäller att hålla sig på alerten då man kör med autopiloten. Det är fortfarande en teknik som testas och det fungerar inte alls ggr i stan. Bäst går det på motorvägen, vilket det är designat för. 😀

   Gilla

 2. Värme i all ära men när hela sommaren blir varm och regnet uteblir kan man onekligen längta efter ett väderomslag. Här har vi fått torrare och svalare luft. Just att luftfuktigheten är lägre gör stor skillnad.

  Jag hade föredragit att köra bilen vanligt men nog är det häftigt hur långt tekniken har kommit!

  Gillad av 1 person

  1. Jo autopiloten är häftig. Dock gäller det att hänga med. Hålla sig på alerten precis som om man skulle köra vanligt.
   Fungerar bäst på motorvägen.

   Luftfuktigheten är nog verkligen det som gör stor skillnad. Lite torrare denna måndag än vad det var igår. Fast längtan till hösten börjar onekligen infinna sig.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.