HemHemma…?!

Publicerad av

Denna tisdag åkte vi till den lilla grannstaden med just över 1000 invånare. En mysig liten stad som lever upp till sommaren till följd av alla som har sommarstugor här runtomkring. Inte annorlunda idag heller. Vädret bjöd på ostadigt väder och passade alldeles utmärkt till att strosa omkring i den lilla staden. Kanske ta en matbit på en trevlig, liten resturang, en glass osv. En liten stad mitt i USA där man faktiskt kan parkera bilen och strosa omkring. Inte ofta detta händer i detta landet.

Nordic Northwoods. Gåvobutiken med skandinaviskt tema

Naturligtvis ville jag till butiken ovan. Ett absolut måste. De specialiserar sig på grejer från Skandinavien, men har mycket annat också.

Lillasyster och jag strosade omkring en bra stund härinne och även om det inte var mycket nytt sedan mitt senaste besök, hamnade en del i kundkorgar ändå.

Julhörnan finns alltid tillgänglig
Muminstrumpor. Inte ngt man ser normalt här i Mellanvästern.
Swedish dish cloths galore!

Dessa! Populära och säljs lite överallt. Vad är dessa Svenska lappar då?, kanske ni undrar. Jo, det skall jag tala om för er. Det är helt vanliga, hederliga Wettex dukar! Importeras från Sverige och sedan trycks alla möjliga bilder och fotografier på dem. Vill man veta hur man använder dessa, finns också en bruksanvisning uppsatt på väggen.

Så HÄR gör man!

Som vanligt pratade jag svenska med Lillasyster. Det lustiga var att ingen av de två expediterna kommenterade på att det faktiskt var svenska de hörde. Själv skulle jag vara väldigt intresserad av ngt sådant om jag jobbade i en dylik affär, men inte dessa två tydligen. Dock till deras försvar, tvivlar jag på att det, i den lilla stad, ofta kommer besökare i deras affär, som pratar ett av de nordiska språken.

Efter att vi betalat fortsatte jag och Lillasyster mot mataffären till fots. Otroligt härligt att ha allt på gångavstånd och inte behöva sätta sig i bilen. Vi traskade i en maklig takt och Lillasyster påpekade att det kändes lite som om vi var i Jakobstad eftersom vi gick till fots. Medan vi gick där påpekade hon också att det doftade väldigt bekant och jag såg mig omkring…..

Inte undra på att doften var bekant! Ovannämnda blommor ( pioner?) finns i häcken i Fäboda där mommo och moffa har sin sommarstuga utanför Jakobstad. Nästan som en eftermiddag hemHemma!

6 kommentarer

 1. Men så häftigt!
  Ibland känns världen så liten, fastän avståndet är långt.
  Säkert roligt för dig att kunna gå in i en butik som påminner om dina hemtrakter.
  Idag skall jag måla om en ute bänk i trä. Måste till butiken först för att köpa lite mål.
  Ha en bra fortsättning vid sommarstugan.

  Gillad av 1 person

  1. Du behöver komma igång med en blogg! Så jag får gå in och läsa om alla byggen och upprustningar! 😉 Hoppas du fick tag på målfärg och att bänken blev som du ville ha den! Gåvobutiker med grejer som påminnner om hemtrakterna gav mig enorm hemlängtan flera år efter att jag flyttat hit. Numera är det bara roligt att gå in i dem och få hemkänsla. Speciellt nu under pandemin då jag inte kommer mig hem på ett tag…..

   Gilla

  1. Faktiskt ingen hemlängtan efter dylika besök längre. Bara kul med lite hemlandstoner. Fast så har det inte alltid varit och hemlängtan burkade drabba mig ngt enormt i sådana butiker.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.