Ovälkommen gäst

Publicerad av

Det kom ett SMS från Lillasyster efter skolan igår på onsdagen. Hon ville inte stanna efter för träningen i friidrott utan beslöt sig för att komma hem med skolbussen. Inga problem skrev jag tillbaka och en halv timme senare stegade hon in genom dörren. Trött, hängig och med ont i halsen.

Hon hängde skolväskan på sin vanliga krok och gick sedan raka vägen upp till sit rum. Ngn timme senare var huvudvärken ett faktum och och det vara bara att beställa tid för provet. Ni vet det där Covid provet….

Efter en del knappande på mobilen, fick jag en tid för henne vid ett apotek här nära denna förmiddag. Loggade in på mellanskolans portal och meddelade Lillasysters frånvaro och orsaken: Covid symptom.

Vi körde upp till apoteksfönstret. Ingen vits att behöva gå in i apoteket eftersom testet skulle tas i bilen och allt skulle ske genom apotekfönstret. Ni vet ju alla vad McDonald’s Drive Thru handlar om, eller hur? Likadant gjorde vi alltså vid apoteket idag. Körde upp till fönstret där en låda öppnades och kom emot oss i bilen med material som vi behövde för att Lillasyster skulle kunna göra testet. Flickan bakom fönstret förklarade via mikrofon hur det hela skulle gå till. Lillasyster rörde om ordentligt i näsan och sedan stoppades bomullspinnen i vätskan i den lilla testtuben. Allting lades i en påse som stängdes och sedan lade jag påsen med provet i lådan. Lådan stängdes och på insidan tog flickan som jobbade vid apoteket ut påsen. Nu skulle provet skickas in och nu väntar vi…..

Alltså vet vi inte ännu om denna ovälkomna gäst faktiskt är Viruset med stort V eller om det är en hejdundrande förkylning, med det lär visa sig…. Om det inte redan har och vi bara väntar på bekräftelse? En trött Lillasyster har sovit sgs hela dagen. Hon har ont halsen, hon hostar, hon har ont i bröstet och är alltså otroligt trött. MEN, hon har ingen feber och maten smakar bra. Hon äter duktigt och dricker nästan litervis med vatten, vilket förstås är fantastiskt.

Hemma från skolan imorgon igen förstås. Bara att ta en dag i gången och se vad som händer.

Resten av oss är vaccinerade, men ändå kan vi ju få Covid. Dock mildare fall. Lillasyster håller sig isolerad i sitt eget rum så mycket det går. Eget badrum har vi fixat åt henne, medan brorsan delar med föräldrarna för närvarande. Måltiderna intar hon vid sitt skrivbord…..

Jag hade lite börjat hoppats att vi skulle klara oss i denna pandemi utan att ngn av oss insjuknade, men det verkar lite som att så inte blir fallet. Att Maken inte inskjutande i början av pandemin är jag evigt tacksam för. Nu vet vi mera. Vi har bättre sätt att hjälpa kroppen klå detta virus och vi vet ju oändligt mycket mera om smittspridningen.

Nu hoppas vi bara att detta faktiskt INTE är Covid och OM det är att Lillasyster får ett milt fall…. Jag återkommer…..

Vi bjöds på sol och hårda vindar även idag. Denna torsdag då Lillasyster har testats för Covid….

5 kommentarer

  1. Håller tummarna ! Testar man barnen i skolan också? Här testas alla skolbarn varannan dag direkt i skolan. Här väntar vi alla ännu på att bli vaccinerade 😔

    Gillad av 2 personer

    1. Tack för tummarna! De hjälpte! Här testas inte barn i skolorna, men föräldrarna ombeds testa sina barn själva. Speciellt om de har symptom. Alla lärare och skolpersonal är nu vaccinerade ( De som vill förstås, inget tvång.) men vaccinen är ju ännu inte godkända för barn. Munskydd är obligatoriska för alla under skoldagen, även i lågstadiet. Distans på 1,5 m håller man i skolorna så gott det går.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.