Så gott som immun….

Publicerad av

Igår lördag var det exakt två veckor sedan påsklördag. Det var alltså då också två veckor sedan jag fick mitt Covid vaccin. Ni som följer dessa skriverier kanske kommer ihåg att jag fick det nu stoppade Johnson and Johnson vaccinet. Då tyckte jag att jag hade tur som fick detta vaccin eftersom det endast krävs en dos av det och att jag inte skulle behöva återigen köra ner till mässcentret i Minneapolis för ngn andra spruta.

För en vecka sedan stoppades vaccinet. Det kom fram att även detta vaccin, precis som Europas Astra Zenecas vaccin möjligen hade framkallat en viss typ av blodproppar i ett fåtal av de som fått vaccinet.

När vi får våra bokade tider för vaccinering, får vi inte välja vaccin. Det vaccin som råkar finnas till hands, ínjiceras i armen. Vill man inte ha det vaccin som råkar finnas vid bokad tid, får man naturligtvis vägra och försöka få en annan tid bokad längre fram.

Jag valde ju förstås att ´ta vaccinet . Visste inget om blodproppar då ännu. Gick igenom ett dygn med ganska ordentliga biverkningar, men har sedan dess mått finfint.

Tills igår. Lördag. På kvällen. Sprang mellan kök, veranda och grill och förberedde kvällens middag. Det hela började med huvudvärk på dagen, vilken jag tog värkstillande för och det hjälpte. Huvudvärken återkom på kvällen, tillsammans med nackvärk, illamående och till sist började fingrar och tår domna bort. Maken höll ett vakande öga på mig. Skulle jag ha ringt till kliniken skulle de genast ha velat ha in mig till sjukhuset gissade han. Speciellt efter att de hade fått reda på vilket vaccin jag fick.

Dock, statistiken…… Sex stycken kvinnor på 6.8 miljoner injektioner hade fått problem. Det är mera riskfyllt att gå över gatan och inte bli påkörd!

Vi satte oss ner för att äta middag. Svärföräldrarna kom återigen på sedvanligt helgbesök. Jag hoppades att maten tillsammans med mera värkstillande skulle lugna kroppen.

Ngn timme senare mådde jag betydligt bättre. Det visade sig att de nog inte var JJ vaccinet som spökade inuti mig, utan ngn helt vanlig huvudvärk/mild migrän. Fast det är klart att tankarna rusar iväg ändå.

Idag, söndag har jag mått hur bra som helst och inte tänkt nämnvärt mera på gårdagens åkommor. Nästa lördag är det tre veckor sedan jag vaccinerades och då lär farozonen vara över om ngt skall hända. Att vara på sin vakt är bra och hälsosamt, samtidigt som man inte får bli för paranoid heller…..

Medan jag rensade ogräs och plockade bort förra sommarens kvistar och löv på eftermiddagen, märkte jag att min Svartbjörk håller på att slå ut i blom! Tacksam är jag för att jag fick spendera eftermiddagen ute på gården och inte på lokalsjukhuset där Maken jobbar!

13 kommentarer

 1. Jag tänkte genast på dig då jag hörde om vaccinet.
  Sonen här blev så glad, han har för några dagar sen fått sin första dos och han hade endast lite muskelvärk efteråt.

  Gillad av 1 person

  1. Mycket bra att första dosen är given!
   Tack för den omtanken! Inte mycket att göra åt saken…. 150 000 andra personer i Minnesota har också fått JJ vaccinet och inte en enda reaktion har rapporterats här. Risken är nog minimal, men det är klart att hjärnan skenar iväg! 🤔

   Gilla

 2. Ja, vi är nog många som går med funderingar kring vilket vaccin är bäst – man skulle ju så gärna vilja känna sig trygg.
  Jag har ingen aning om när jag får mitt första vaccin, inte vilket ”märke” heller.
  Känner en viss oro för biverkningar, då jag bor ensam. Var ska jag fort hitta en läkare att dela bostad med? 😀

  Gillad av 1 person

  1. Enligt statistiken här i USA får endast 10-15% ordentliga biverkningar. Det vaccin som du säkert får, Pfizer, verkar ju vara det som har har färre biverkningar hos folk. Nu vet jag ju inte då hur statistiken ser ut i Europa, men gissar ngt liknande den som vi har.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.