Curfew

Publicerad av

Klockan 19 denna kväll bad myndigheterna och Minnesotas Guvernör att befolkningen i Tvillingstäderna skulle hållas sig hemma. Från kl.19 ikväll till kl.06.00 på tisdagsmorgonen. Om man var på väg till eller från jobbet får man vistas på vägarna, och så fanns det en del andra undantag, men de flesta skulle alltså hållas hemma. Maken som började kl.19 på jobbet ikväll, åkte en aning tidigare än vad han normalt gör. Sonen, som hade planer på att träffa flickvännen, fick snällt stanna hemma och hon likaså.

Lillasyster som idag hade första träningen i friidrott efter skolan, hann hem innan det var dags för alla att hålla sig hemma.

Anledningen till allt detta då kanske ni undrar…. ? Jo, det fruktansvärt tråkiga och som händer allt mera har skett igen. En yngling har fallit offer för en polis med skjutvapen… återigen,. Senaste gång detta oerhört tragiska hände, var senaste maj då George Floyd, en svart man blev brutalt, hänsynslöst och helt onödigt mördad av en polis. Just nu pågår rättegången mot denna polis och det kanske ni till och med har hört om i medierna där på den östra sidan om Potten?

Igår, söndag hände detta alltså igen. En 20 åring yngling hade stoppats i trafiken och blev helt onödigt skjuten av en polis. ( Det finns nog mera detaljer till denna händelse, men jag har faktiskt inte ens orkat läsa igenom allt. För tungt och tragiskt helt enkelt…) Till saken hör, som alla andra gånger, att ynglingen var svart och polisen var vit.

Precis som förra maj när George Floyd fick sätta livet till, utbröt protester. Likaså denna gång, vilket är orsaken till att vi här i Tvillingstäderna nu har uppmanats att hållas hemma ikväll och troligtvis imorgon kväll likaså. Naturligtvis följer inte alla denna uppmaning och jag läste för en stund sedan att ca 300 protestanter har samlats där ynglingen dog igår, söndag. Igen kommer folk att skadas, affärer att slås sönder ( hände redan igår, söndag) och militären har inkallats för att hjälpa den lokala polisen.

Jag förstår ilskan bland den svarta och även vita befolkningen. Den är helt berättigad. Inget snack om den saken. Det som däremot INTE är berättigat är förstörelsen som sker i och med protesterna. Folk slår sönder och bryter sig in affärer och stjäl TVn, godis, mat etc. Helt onödigt och gör förstås bara saken värre.

Som om det inte räckte med en härjande pandemi. Nu har vi återigen våld mellan protestanter och poliser och ´de olika myndigheterna i Förorten där ynglingen dog, skyller nu på varandra.

Något måste ändra och det måste ske NU!

8 kommentarer

  1. Jodå, vi kan följa händelsen med George F här också och det spred sig till demonstrationer här också. Eftersom det tyvärr även här finns en tendens till liknande särskiljningar och orättvis behandling av människor med mörkare hudfärg. Såg precis det här senaste fallet på nyheterna och känner som dig. Bedrövligt och sorgligt och ja … lite hopplöst på nåt sätt. På grund av något som hudfärgen, som ingen på något sätt kan rå över. Svårt att sätta sig in i hur det känns att ständigt utsättas för misstro, rasism och förakt. Även om man nog kan ana. Sen blir inget bättre av demonstrationer och kravaller med folk som bara vill ställa till med bråk utan att bry sig om händelsen i sig egentligen.

    Gillad av 1 person

  2. Som sagt – kommer över nyhetströskeln även här. Läser din blogg baklänges som vanligt 🙂
    Tänk att allt eskalerar så att det blir riskfyllt även för helt vanliga och oskyldiga personer att röra sig utomhus…
    Tacksam för att vi har det rätt lugnt i Finland och mycket lugnt i Lovisa, hittills… vågar ju knappt skriva detta eller tänka på att det kan hända vad som helst, var som helst i världen i dag.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.