Kvällssol

Publicerad av

Efter en hel dag inomhus med ett evigt och ihärdigt regnande, fick vi äntligen se en liten skymt utav solen. Regnet upphörde en stund vid 16 tiden och jag drog på mig regnjackan och de oerhört bekväma tennisskorna som jag lämnar här vi sommarstugan och gick ut.

Tros vätan, gick jag resolut till skjulet och låste upp med ivriga fingrar. Nu skulle skottkärra och räfsa fram. Här skulle ordning och reda ske.

En timme senare hade jag städat ur blomkrukorna från fjolårets planteringar, nedfallna kvistar och barr. Har man sommarstuga sgs mitt i en skog vid en insjö, får man bara vara stålsatt på en hel massa skräp som faller från de skyhöga tallarna. Så pass mycket skräp att en vanlig gräsmatta inte orkar växa. Gräs har vi, men det är nog ngt slags vilt gräs som klarar av allt som faller från himlen! Där det inte växer gräs är marken täckt av mossa.

Mycket trevlig belöning för mödan fick jag dock när solen plötligt tittade fram och jag lyckades fånga magin på bild. Och tur var väl det. Nu efter intagen middag är himlen blytung igen och mera regn nalkas….. Det verkar inte bli aktuellt med ngn trevlig utebrasa ikväll heller…..

MIn egen lilla strand är fortfarande i behov av TLC (=tender love and care), men med allt detta regnande kanske det måste vänta till nästa besök…..

4 kommentarer

  1. Ja du,att städa bort förra årets skräp,det känner jag igen,det brukar jag få göra under ett par dagar när jag kommer till min stuga i norrland,brukar komma upp 1:a gången i månadsskiftet maj-juni..Ja skönt att man fått vaccinet,livet kan återgå till mer normalt i juni när jag fått dos 2..Haé Kram.

    Gillad av 1 person

    1. Själv tycker jag det är rätt mysigt med att städa upp efter hösten och vintern som var. Dock har vi denna vistelse haft litet otur med vädret och det har inte varit helt lätt att städa upp. Nåja, ännu är våren tidig. Det kommer flera tåg…..

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.