Lugn vårdagjämning

Publicerad av

Efter gårdagens strapatser med flygning och annat kul, är det lite lugnare livet tillbaka. Det där lugna pandemilivet där det inte händer speciellt mycket, men som vi vant oss med vid detta laget.

Denna vårdagjämning vaknade vi till sol, sol och mera sol! Det hade utlovats hela 14 varma grader till eftermiddagen och jag hade stora visioner av en trevlig eftermiddag i solen med stickningen i händerna.

Jo, visserligen satt jag med min stickning, men tur att jag hade jacka på mig och ingen hatt, för då hade den blåst bort! Vinden ven och var rejält isig och kall även om vi, enligt min väderapp på mobilen kom upp till 13 grader i luften i alla fall. Om vinden mojnade för ngn sekund, då fick solens strålar riktigt värma, men att springa omkring ute med grannungarna i shorts som Lillasyster gjorde, det skulle jag aldrig ha klarat av! Visserligen sprang hon ju omkring mera än vad jag gjorde, som satt stilla där med stickningen, men shortsväder var det då rakt inte!

Herr och fru Gräsand

Jag fyllde på fågelbrädan mot kvällningen och hade besök direkt. Jag märkte snabbt den orädda hanen som kom närmare och närmare mig i gräset. Jag stod alldeles stilla och halade upp mobilen ur fickan. Han var tydligen rejält hungrig, för mina små, försiktiga rörelser verkade inte bekomma honom nämnvärt. När jag knäppte denna bild var han kanske två meter ifrån mig och just efter att jag tog denna bild, vände han försiktigt på klacken medan jag iakttog honom. Bråttom tillbaka i den smala remsan med vatten som nu är öppen i dammen hade han inte, men hustrun måste ha gett honom en sträng uppsyn, för han vankade mot vattnet och henne igen. Jag avlägsnade mig tyst och försiktigt och så fort jag hade kommit några meter bort, längre in mot huset, var paret GräsAnd under fågelbrädan båda två och mumsade gott i sig det som fallit på marken. Smaklig måltid till dem!

Något annat som var smakligt ikväll var Lillasysters plättar!

Runda och fint stekta med ett rejält lager socker.

Just nu har Lillasyster huslig ekonomi i skolan. Eller åtminstone hette det så på den tiden jag gick i Rådmans skola i Jakobstad. Kort pratade vi om husis, vilket jag kommer att använda härefter.

Lillasyster har som uppgift att koka hemma eftersom det inte blir ngt kockande i skolan till följd av det där lilla viruset ni vet…. Det är sgs fritt fram för elverna att välja vad de vill koka. Endast två recept behöver tillredas. Lillasyster tog det första receptet ikväll och det blev alltså hederliga, finländska plättar. Hon gjorde allting själv. Blandande smet efter att hon tagit fram ingredienser, stekte medan mamman höll ett öga på processen och till sist åt vi dem tillsammans. Lillasyster ville inte ha ngt annat är strösocker på dem, och de är ju faktisk väldigt goda på det viset, så på det sättet åt vi dem! Mums så gott det blev!

Bilder togs under processen och nu skall det skrivas och göras en liten rapport om plättstekningen. Det får Lillasyster ta hand om imorgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.