An awkward twist of events

Publicerad av

Alltså. Naturligtvis vräker snön ner dagen efter att vi byter till sommartid. Hela femton grader på plussidan i lördags, för två dagar sedan och idag sitter vi på nollstrecket och bara ser på det vita som singlar ner. Tydligen är det bara vårt län som har äran att få allt detta vita. Åtminstone var det bara vårt län det stod om på vädernyheterna. Resten av staten lär skall vara beige/brun ännu.

Nåja. Detta är ju helt väntat egentligen. Typiskt mars. Herr Vinter är inte klar med oss ännu och vill bara få säga sitt innan det blir varmare igen mot slutet av veckan. Visst känns det lite typiskt efter just ändrad tid.

På tal om ändrad tid…. Alltså. Igen. Det här med sommartid och vintertid kunde nog helt slopas precis som åtminstone två andra starter i landet har gjort. Varken Hawaii eller Arizona byter tid, men så vitt jag vet gör resten av landet det. Till synes ingen mera nytta än att man är trött och hängig en och en halv dag efter att tiden ändrats igen. Har läst att EU planerar att slopa hele grejen. Heja EU! Det är på tal här i Minnesota också, men vi får se om republikanerna får igenom förslaget. För en gångs skulle håller jag med dem!

Hela familjen var trött och sur imorse. Det var alldeles beckmörkt då Maken steg upp kl.05.30. Ungdomarna var trötta och sura och inte hjälpte en god frukost eller ett tänt ljus heller.

Snö ovanpå den nya tiden hjälpte alltså inte. Fast å andra sidan…. kanske vi borde dra på oss vinterskorna igen och gå ut och bygga några härliga snögubbar i den våta, tunga massan som singlar ner? Inkommande fredag lär den vara ett minne blott.

De snötäcka grillarna ute på verandan sedda genom glasdörren. Som förstås också är täckt med snö.
… och visst är det ljusare på kvällen! Denna bild tog jag vid 18.30.

12 kommentarer

 1. Morron . Där ser man ni har visst fått takatalvi hos er…. så retsamt att snön kommer tillbaka när den precis försvunnit och plus grader visar sig
  Byter ni ochså från vinter tid vs sommartid ? Trodde att det vara bara vi . De kunse gott sluta med det så har det inte varit för länge sen och ändå har horden snurrat . Den där ynka timmen vrider till det i rytmen fast den ändå inte har så stor mission.. Det är ju på agendan att de skall försöka få stop på klock vridningen men set verkar som det inte händer så mycket ändå. De sade att 2021 skulle vara sista året men det har nog inte klubbats igenom än ..

  Gillad av 1 person

  1. Jodå. Vi byter till sommartid två veckor före er och på hösten på samma gång som er.
   Vintern som kom tillbaka försvinner nog ganska snabbt igen. Mars är ju känt för sitt ombytliga väder. 😃

   Gillad av 1 person

 2. Attans… man går bara och väntar på att man skall beställa sig när man skall göra något åt den där timmen, tror det diskuterades om vilken tid man skall ha. För mig kvittar det bara man slutar byta… 🤔 jag vet inte vad de kommit fram till, o framförallt NÄR man skall skall göra nåt.

  Gillad av 1 person

 3. Tycks ta en evighet att gå från tidsbyte till att slopa det och allt verkar vara på planeringsstadiet fortfarande. Debatten nu är om sommar eller vintertiden ska bli permanent.

  Gillad av 1 person

  1. Hos oss försöker man få vintertiden att bli permanent- spelar ju ingen roll egentligen, bara det blir av! Tydligen skall det debatteras några år först…. 🙄

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.