Benade ut en sak eller två och så…. hoppsan!

Publicerad av

Sonen jobbar deltid på matbutik här nära. Riktigt nära, gångavstånd på 2 km. Inte ofta vi bor så nära ngt här i Förorten. Han började jobba där senaste april då allting hade stängts ner så gott som och han ville ha ngt att göra utanför hemmet. Skolan sköttes och sköts fortsättningsvis hemifrån också.

Han trivs på sitt jobb! Verkligen! Han sköter om att det finns mjölkmat på hyllorna och frusen mat i frysarna. Han springer som en tok runt hela butiken och handlar åt kunder som beställer via nätet. Han packar i påsar åt kunder och han står i kassan. En allt i allo helt enkelt.

För två månader sedan blev det ännu bättre att åka till jobbet då han hittade flickvän åt sig på jobbet. En flicka som går i annan skola och är i hans ålder. Ännu har vi inte träffat henne.

Det har dock visat sig att det inte är lätt att ha flickvän i pandemitider. Ungdomarna träffas utomhus efter sina respektive jobb om, de råkar ha haft liknande skiften. Tidigare i veckan hade de träffats utomhus och i slutet på veckan visade det sig att familjen drabbats av Covid.

Diskussion med Sonen igår kväll visade att han och flickvännen hade haft träff utomhus efter att flickvännen hade smittats, men inte ännu viste om det.

I förmiddags kammade jag igenom ´flera nätsidor för att se var jag kunde få in Sonen att testas. Vi kom att tänka på igår kväll att det var en aning bråttom eftersom han har ett omfattande prov vid gymnasiet nästa vecka. Ett prov som alla tar det nästsista året i gymnasiet. Läs-och skrivkunskaper testas samt matematik och allmänbildning. Detta prov skall gå av stapeln i börja nav nästa vecka. Om Sonen testade positivt kunde han ju naturligtvis inte medverka.

Jag fick en tid åt honom på förmiddagen. Medan han var på väg dit fick han ett telefonsamtal av chefen för detta privata testcenter. Ingen personal kom till jobbet denna lördag och Sonen kunde inte ta sitt test där. Däremot kunde chefen få en tid åt honom vid ett annat ställe en halv timmes körtid längre bort. Sonen, som förstod att han behövde få detta gjort, styrde genast kosan söderut till detta nya ställe.

Normalt är Covid testen gratis, men denna kedja med centra att testa sig vid är privat och vi betalade USD 115 för testet. Ingen liten summa, men sedan visade sig att Sonen fick vänta i en halvtimme efter testet hade gjorts och fick, till allas vår lättnad, veta att han var negativ. Ingen Covid, skolprovet inkommande vecka kan tas.

Imorgon söndag får han åter åka till jobbet. Flickvännen däremot får han inte träffa på två veckor efterkoms hennes familj håller sig i karantän.

4 kommentarer

  1. Intressant att läsa om covidtestning eftersom corona-prov numera är en stor del av min vardag( jobbar i sjukhus laboratorium). Och fint att provet var negativt med tanke på vad som stod på spel.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.