En hoppets förmiddag

Publicerad av

Jodå. Vi satt på första parkett och blev vittnen till historia. En skamfläck i USAs historia är äntligen förbi och återigen har folket sagt sitt och en karl som kommit till makten för fyra år sedan har avsatts och är äntligen borta ur bilden.

Det känns som en gryning. Det känns som om att detta stora landet och dess befolkning segrat en aning. Bort med lögner och beslut att vinna sitt och sitt eget. Fram med ett styre som gäller alla. Hela folket.

En till åldern kommen president, Jo Biden, jo visserligen. Men en som varit med förr och som kan det här med politik på hög nivå. En som förstår att USA är en stormakt och att resten av världen hela tiden håller koll på vad som händer här och vad som besluts politiskt och annars. Vissa länder ser upp till USA, andra inte.

Detta är inget land att se upp till förresten. USA är ett helt vanligt land, med både bra och dåligt, precis som alla andra länder.

Och sedan vice President Kamala Harris. Advokat till yrket, men inte främmande för den politiska scenen hon heller. En tuff kvinna som på samma gång har ett hjärta och en förståelses för alla de olika raser och kulturer som gör upp detta land. Ett land som lidit hårt av denna pandemi pga ledningen med en viss barnrumpa i spetsen, inte velat eller förmått eller ens brytt sig att utveckla en nationell plan. De olika delstaterna har tvingats klara sig sgs helt på egen hand utan ledning och alla möjliga myter och konspirationsteorier har dagats. Viruset förvandlades till ngt politiskt där man inte trodde på att det existerade eller lr följer rekommendationer om man bekänner sig som republikan, medan man gör det motsatta om man är demokrat. Helt idiotiskt, men så blev det…..

Nu är det redan från början ett helt anat ljud i skällan. Ett ljud där förening betonas och där ppoilitker skall jobba tillsammans för landets bästa, inte emot varandra. Diskussion skall råda när det tvistas och då man inte kommer överens. Inte ropa fula saker till varandra eller i övrigt te sig som ociviliserade huliganer.

Tack och lov att Trumpens tid är förbi. Tack och lov att detta land är grundat på demokrati och en grundlag från 1787 där det var oerhört viktigt att betona individen, men också en demokratisk politik och ledning. I USA har vi inte utrymme för presidenter som vill kalla sig själv diktatorer och som är ute efter makt. En president och politikerna kring honom och henne bör jobba för landets bästa, inte för sitt eget bästa.

Det finns hopp om en ljusning och en förbättring med början redan idag.

10 kommentarer

 1. Ja, jag följde också installationen. Äntligen något normalt, inte fyllt av hat och smädelse.
  Gryning är rätta ordet, och hopp för framtiden trots att han nog kommer att få kämpa vår kära Biden.
  Men faller han av pinnen har vi en bra Kamala Harris med rätta värderingar, känns det som!

  Gillad av 2 personer

  1. Jag gissar hela västvärlden följde med…. det är det som många här inte förstår. Vilket inflytande USA har i övriga världen…. 🤔
   Det känns onekligen mycket bra att ha vänt på bladet i historieboken. 😃🇺🇸

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.