Så här dagen efter….

Publicerad av

… har kaoset i DC fortsatt med politiker som avgått. Desssa har blivit valda av Trump till olika poster, men även de har nu fått nog av hans ruttna taktik och själviska beteende. Vackert så!

Det finns också flera politiker som nu vill avlägsna Trump från hans post, trots att han endast har 13 dagar kvar som president. I grundlagen står det bla att vice presidenten har rätt att ta över och avlägsna den sittande presidenten om så skulle behövas. Personligen tvivlar jag på att detta kommer att ske, men hoppas kan man ju alltid.

Även här i Minnesota hade vi våra egna protester igår, onsdag. Dock inga kravaller, allt gick fredligt och lugnt till och ingen skadades. Ungefär 500 Trump anhängare förklarade inbördeskrig i USA där de hade samlats vid Minnesotas kongressbyggnad i vår huvudstad St.Paul. Efter en del ropande och stödjande av varandra där och deras ledare Trump begav de sig till guvernörens hem. Minnesotas guvernör är Demokrat och har, enligt min mening skött det här med pandemin alldeles ypperligt. Och det utan minsta ledning från huvudstaden på östkusten. Dock håller ju inte Trump anhängarna med om sådant och tänkte ta sig en liten funderare med guvernören.

Polisen fick nys om detta och hann, tack och lov till guvernörens hem innan protestanterna kom fram dit. Gissar nog de var rejält snopna när de kom fram till grindarna framför guvernörens pampiga bostad och där stod polisen och väntade på dem!

Det första jag gjorde då jag slog upp mina blågrå imorse var att läsa nyheterna på mobilen…. och kunde pusta ut. Kongressen hade fortsatt med sin arbetsdag, som blev natt efter våldsamheterna och hade godkänt presidentvalet och rösterna och att Joe Biden blir vår nästa president och att Kamala Harris blir vår vice president. Och flera av de republikanska politiker som under dagen igår hade stöttat Trump och motsatt sig valresultatet, röstade under natten FÖR Biden. Tack och lov!

De kommande 13 dagarna kan nog bli fortsatt tumulta. Ett, tillfälligt högt staket skall nu resas kring kongressbyggnaden i DC och andra säkerhetsåtgärder skall också tas så att de radikala anhängarna inte ställer till mera trubbel… Man kan ju bara hoppas att Trumpen och hans anhängare kommer att hålla sig lugna…

8 kommentarer

 1. Ja det var hemskt att se,han kan inte ha många celler kvar i sin skalle,,finns ett uttryck som passar bra på Trump-A look into Trunp’s brain. In the left side there is nothing right, in the right there is nothing left ..Haé Kram.

  Gillad av 1 person

  1. Trumpen hade inga celler i skallen från början. Så fort han inte läser av ett på förhand förberett och skrivet manuskript ( av ngn annan) kommer det kråkor ur karlns mun. Den 20.1 kan inte komma fort nog…..

   Gilla

 2. Här följer vi dessa nyheter lika intensivt och det spekuleras rejält kring vad som kan hända innan han är färdig som president men även sen. Jag gissar att vi inte sett det sista av karln på långa vägar än och att han har en del starka anhängare villiga att ta vid …

  Gillad av 1 person

  1. Trumpen blir nog ruinerad både personligt och finansiellt spekuleras det. Inga av de banker och business som brukar ha affärer med honom, vill ha ngt med honom att göra längre. Hans golfbanor och hans hotell lider av pandemin. Vi läste i dagens tidning att det spekuleras att han kommer att ruineras…. Det är hans släktingar och just det, hans hjärntvättade anhängare vi måste se upp för…..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.