Jobbigt, tungt, tröttsamt och så himla onödigt

Publicerad av

Jag satt i bilen på väg hem från matbutiken i eftermiddags och lyssnade på nyheterna. Kunde inte göra annat än sucka då den speciella rapporten meddelade att kongressbyggnaden i Washington DC hade stormats av extremister till Trumpanhängare.

Alltså 14 dagar. 14! Det är allt vi har kvar av denna narcissist som lyckats komma till makten i detta jätteland. Det är ju klart att han inte kan överlämna tronen lugnt och fridfullt och med högburet huvud. Han måste ju, till varje pris, höras och synas. Vare sig det gäller negativ eller positiv uppmärksamhet.

Idag skulle kongressen alltså hålla möte och godkänna presidentvalet som skedde i november,. Normalt en formalitet som görs två veckor innan den nya presidenten tar över. Tydligen var det flera sittande republikaner som ifrågasatte valresultatet, men dessa tog i alla fall inte till våld. Istället stormades kongressbyggnaden och de politiker som befann sig inne i den hamnade att gömma sig.

Helt idiotiskt. Helt onödigt och jag blir så trött på detta eviga protesterande. Trumpen förlorade helt klart. Långt färre röster än Biden. Ingen frågan om saken. Punkt och slut. Folket har röstat och sagt sitt. Det är så det fungerar i en demokrati.

Jag var inte heller nöjd och glad över valet för fyra år sedan då han vann, men inte tog jag till pistol för det! Vad är det med folk egentligen? Hur hjärntvättade får man bli?!

I skrivande stund har protesterna lugnat ner sig och lugnet återställts så vitt jag vet. Ännu har jag inte hört om valresultatet från presidentvalet har godkänts, men det skulle ju nog vara trevligt om vi kunde få en bra början på detta år 2021.

Tack för ordet.

Moving on…….

Inte ens frihetsgudinnan kan tro sina ögon över dagens händelser i DC……

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.