I väntan på resultat

Publicerad av

Jaaaa hörni…… det är torsdag kväll och det räknas fortfarande röstsedlar. Marginalerna i de få stater som fortfarande räknar är för små att ge vinsten till en av kandidaterna i just den staten, så det räknas vidare… Den sittande presidenten ropar och härjar som det lilla barn han beter sig som, om valfusk, stoppa räknandet osv, osv. Vissa av hans anhängare likadant. Syns bra på de sociala medierna. Hans anhängare ropar och skriker om valfusk där med….

Jag tycker nästan synd om det republikanska partiet. Trumpen har svärtat ned det så otroligt mycket med sitt härjande och ropade att jag och många andra tror att så beter sig alla som bekänner sig som republikan. Fast så är ju fallet verkligen inte.

Då jag lyssnade till Mike Pence, den sittande vice presidenten, under debatten för posten som vice president, höll han visserligen med Trump om än det ena och än det andra. Dock har han ju inget val. Däremot kunde jag faktiskt lyssna till Pence. Han har mycket trevligare personlighet än Trump. Han är artig och belevad och talade sakligt och bar sig på det hela taget snyggare åt. Det ingav hopp om att det nog bara är det Stora, Narcissistiska Barnet som det är tungt att höra på. Alla har rätt till sin egen åsikt, samtidigt som det är viktigt att kunna diskutera, kompromissa och visa respekt för andra. Det är nog pga Trumpens kompletta avsaknad av dessa förmågor som jag och så många andra har så svårt för honom.

Andra verkar inte bry sig i hans burdusa och arroganta sätt. Förklarar bara att sådan är han. För dem är det viktigt att han skapar jobb inom ‘the blue collar class’ samt bönderna. Kol och oljeproduktionen skall inte trappas ner, trots klimatförändringar tycker Trumpen och saknar helt förmågan att ens kunna se att all den arbetskraften kan användas för att skapa jobb inom förnybar energi istället.

Vi fortsätter tålmodigt att vänta. Annat finns ju inte att göra. Enligt nyheternas utsago som jag just läste får vi kanske veta imorgon fredag hur det har gått i Pennsylvania. Dock lär det inte bli klart imorgon, fredag heller…..

Dock tyckte jag det var intressant att notera att länet där jag och min familj bor röstade ensamma ut Trumpen ur staten Minnesota med 322 000 röster! Heja heja! Nästan hela kartan av Minnesota var täckt i rött, förutom Tvillingstäderna som var täckta i blått. Det bor runt 3 miljoner invånare i Minneapolis-St.Paul med omnejd och efter Trumpens tre snabbvisiter till Minnesota just före valet, vann han ändå inte här. Han försökte dock. Gav till och med Covid åt ett 20 tal personer när han själv var smittbärare. Jojo….

Så medan vi och resten av världen väntar vidare på resultatet avnjuter vi här i Tvillingstäderna en helt underbart varm vecka. Idag var det tredje dagen i rad som det blev +19 grader och varmare i solen mitt på dagen! Det går ju knappt få ngt gjort inomhus pga det vackra vädret!

Nästa vecka kommer hösten tillbaka med råge, så det är bäst att njuta och tanka D vitamin nu!

Gårdagens utsikt

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.