Trick or treat i pandemitider

Publicerad av

Om några veckor är det Halloween igen. Det som verkligen liknar påskhäxtider där hemma. Barn går utklädda till alla möjliga figurer och varelser och knackar på dörrar och tigger godis. I vårt område bor det massvis med barn. Ca. Femhundra hem med barn i varje. Det går åt en del godis på Halloweenkvällen den sista oktober….

Förutom då i år kan tänka…. Diskussionen går högt i varv på områdets Facebook sida. Hur gör vi i år? Vem tänker öppna sin dör och ge godis åt tiggande barn? Kan vi fortfarande ha Halloween och göra det på ett sådant sätt så att barn och vuxna inte utsätts för eventuell smitta? USAs hälsoministerium med Dr. Fauci i spetsen avråder från att fira Halloween på det traditionella sättet. Istället råder man att lägga godis i små påser och sätta ut dessa så att utklädda barn får själv ta åt sig och inte ringa på dörrklockor. Vill man intre vara med, låter man helt enkelt bli att lägga ut godispåsar och ha utelampan tänd.

Jag är väldigt trött på allt detta vad pandemi heter och de senaste dagarna har jag haft svårt att visa en positiv sida utåt. Jag vill att mina barn skall få återgå till normal skolgång. jag vill att vi alla skall få återgå till normalt liv igen. Utan munskydd, utan distans. Hälsa på kompisar, träffas på caféer och restauranger mm. Samtidigt går Minnesotas antal Covid fall bara uppåt. Eller vad sägs om 1 000 fall per DAG de senaste dagarna! Vår stackars guvernör som får ta all möjlig kritik för den haltande ekonomin, men samtidigt kommer det ingen som helst ledning från pamparna i DC…. eftersom där ingen som helst ledning finns att få.

Maken sade igår, till min stora förvåning:

– I just don’t see an end to any of this anytime soon….

Ni som följer dessa tankar och funderingar vet att han är läkare och långt mera insatt i denna pandemi än vad jag är. Det var tungt att höra denna kommentar, men jag förstår honom. Som läkare vet han vad som måste göras av precis ALLA för att få bukt med detta nya virus, men folk i Minnesota har ingen lust längre. Vill inte, bryr sig inte, vill bara återgå till normalt liv…. förutom att det inte går…..

Halloween ja…. Står runt hörnet om två veckor och behöver alltså firas på annorlunda sätt. Lillasyster och jag åkte till hobbyaffären idag på eftermiddagen. Hon handlade mera material för örhängen, medan jag inhandlade påsar att sätta godis i och lite trevliga dekorationer att använda på påsarna.

Blir nog bra det med, men det verkar länge just nu innan detta är över gott folk…..

Färdiga, små papperspåsar att lägga godis i….

6 kommentarer

 1. Jag förstår precis din tanke, jag känner likadant.
  Vi använder munskydd, spritar händerna, håller avstånd, vistas inte bland stora folkmassor, besöker inte vänner och släkt, är hemma om man känner sig det minsta förkyld… Men det känns inte som om det hjälper, det är bara fler och fler som får detta virus..
  Det känns som om man skall ha nerver av stål för att klara detta. Men vi fixar det, bara alla tar sitt ansvar.
  De flesta har munskydd i våra trakter men inte 100%…vilket jag inte riktigt kan förstå…
  Vi tuffar vidare och hälsa maken att han hörnet superbt arbete!

  Gillad av 1 person

  1. Jag tror alla börjar bli lite trötta på situationen. Munskydd har bevisats vara effektiva, men de är inte 100%. Dock diskuterade jag dessa med Maken igår och han menade att infektionerna visserligen går uppåt, MEN ( åtminstone hos oss) till följd av munskydd blir folk inte lika sjuka och behöver inte vårdas på sjukhus. Alltid ngt….. det är bara att tuffa på som du säger. 😉

   Gilla

  1. Har förstått att Sverige hittills skonats från en andra våg. Skönt! Hopas det fortsätter så! Svenskarna lär också ha super immunförsvar läste jag…. 🤔😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.